Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobar lapntop
a sta je sa onim sto predmete namjerno drze u laticama?
Recept za uspjeh je samo mjerenje uspjeha tužitelja. Za sve postoji metrika, pa i za njih. Ne može neki tužitelj godinama dolaziti na posao i ne podići niti jednu optužnicu. Također, nije prihvatljivo da jednom tužitelju padaju optužnice jedna za drugom, optuženi se oslobađaju i više nikada ne mogu biti procesuirani po istoj stvari, a on ostaje na plati koju prima iz budžeta, odnosno naroda.
Ovo je državno tužiteljstvo i ne znamo kako radi al je znano da su endavno donijeli uredbu da godišnje mogu podići 4 optužnice, a sve ostaleo ide na čekanje ! NA ZASTARU naravno, zakonsku. U Dalidinom tužialštvu Sarajevo, još su više reksirani. 2016 godine 128 optužnica na 65 tužilaca, dakle prosječno DVIJE OPTUŽNICE godišnje i kapak! To je 1 promil od 130 000 krivičnih prijava. Dakle veća je šansa da vas u Sarajevu udari grom iz vedra neba nego krivična optužnica
bacate nam prasinu u oci jalovim birokratskim izjavama a nista ne radite
Ako MZ ima namjeru da pokrene reforme u BiH, onda ne treba da komplikuje stvari, nego jednostavno , da preko ureda V P proglasi neovisno pravosudze i otpusti sve visoke funkcionere i sve sudije i tuzioce i posalje ih na biro rada i dovedu iz EU i Amerike svoje i za kratko vrijeme ce sve krenuti sa mrtve tacke. Kao prvo nestat ce medzunacionalne mrznje.
ljudi samo pocnite da radite.