BiH
0

Švraka: Moralni čin bi bio da Čubrilović i Savanović podnesu ostavke

Piše: M.R.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Podpredsjednik stranke PDP, Milan Švraka, danas se na konferenciji za novinare održanoj u Banjoj Luci, osvrnuo na stav PDP-a kada je u pitanju revizorski izvještaj u vezi Željeznica RS.

On je naglasio da je stav PDP-a što se tiče revizorskog izvještaja za JP Željeznice RS, da bi u svakoj uređenoj državi poslije ovakvog izvještaja bilo potpuno normalno da ministar saobraćaja i veza RS, Nedeljko Čubrilović i generalni direktor JP Željeznice RS, Dragan Savanović, podnesu ostavke.

"Što se tiče revizorskog izvještaja za Željeznice RS, stav PDP-a je da bi ministar saobraćaja i direktor tog JP, za koje je i napravljen ovakav revizorski izvještaj i data negativna ocjena – podnesu ostavke. Činjenica je da nakon toliko godina koliko je ministar saobraćaja, Čubrilović nema čime da se pohvali i apsolutno nije korektno s njegove strane da kaže da za ovo što se dešava u Željeznicama RS, niko nije kriv", izjavio je Švraka.

Podpredsjednik PDP-a je dodao da je nekorektno i da direktor JP Željeznice RS, kaže da bi trebalo da odgovaraju samo oni koji se bave računovodstvom.

"Isto tako je nekorektno da direktor Željeznica RS, poslije tri godine upravljanja ovim Javnim preduzećem kaže da bi trebalo da odgovaraju oni koji se bave računovodstvom“, rekao je Švraka.

Na konferenciji je također istaknuto nekoliko primjera afera u kojima odgovaraju neki drugi ljudi, dok pravi krivci ostaju sklonjeni od očiju javnosti.

Švraka je naveo primjer autoputa Banja Luka – Gradiška gdje je za prvih 5,7 kilometara tog puta uloženo preko 130 miliona KM, što predstavlja najskuplju trasu autoputa u Evropi.

"Za ovakve i slične poduhvate niko ne odgovara. Govorim o investicijama koje predstavljaju jedno ozbiljno pranje novca“, izjavio je Švraka.

Novinarima su se obratili i predsjednik i potpredsjednik Opštinskog odbora iz Laktaša Savo Čovičković i i Slobodan Radulović. Oni su su naglasili da građani Laktaša žive loše, da su turizam i ekonomija suštinski uništeni, te da je industrijska zona u ovom gradu samo paravan za milionske kredite.