Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ništa bolje ni anksiozničarima i depresivcima i šizofreničarima i poremečenim ličnostima. Naš ti je život ovakav: čitav život u kući, ako izađem vani boli me vilica, glava, zubi, ukočim se, kaplje znoj čak samo ako pokušam uspostaviti telefonski poziv, drhtanje, ukočenost (katatonija), trebe me odbijaju, posmatraju me kao budalu, svi me ignorišu. Npr samo kažem A ili HEJ na soc.mreži i vidim blokiran.
Dakle nikad nismo imali curu, posao, hrabrost, karakter....a bgm vidim ovi autističari se i žene, zapošljavaju, pokazuju talenat (umjetnost i kreativnost). Svašta im ide od ruke. Dakle cura će prije izabrati i zapratiti na FB ili IG autističara nego anksiozniara. Anksiozničar dobija tretman kao da je nešto skrivio, terorista, ili ubica. Anksiozničar je taj koji je loš, zao, kriv, zaslužio... A autističar dobija respekt, naravno, čast izuzecima.
Vakcine uzrokuju autizam! Namjerno!!! content://com.sec.android.app.sbrowser/readinglist/1221170105.mhtml
Ne paničite,smirite tenzije maksimal.u kuci oko svih problema. Ako dijete ne prica,razgovarajte o onom sto ga zanima,npr insekti,biljke,ne mora to ni biti obican razgovor. Kasnije ce se djete otvarati samo,dajte mu vremena. Idite na razgovore sa dj. psihijatrom.Meni su savjeti oko svake sitnice mnogo pomogli. Napredak za godinu je ogroman ako pokusate da ga razumijete i da vodite racuna kako reagujete.
Smanjite bracne svađe totalno. Vodite racuna da ima miran san,to ce vam olaksati naredni dan. Prije spavanja radite vjezbice disanja,tako ce lako zaspati,ali i nakon par uspjesnih vjezbi nece se buditi u toku noci. Nebiste vjerovali koliko je zdrav razvoj olaksan uz zdrav san. Vodite racuna i o zubicima. Djeca se cesto ne zale ,a nervozni su zbog zubobolje. Imajte na umu da djeca negativno reaguju na kritiku,zato ih na vrijeme hvalite i motivisite da budu bolji.
Podrska svim roditeljima i malisanima koji u ovaj tezak vakat moraju da izdrze i izbore se prvenstveno sa sistemom koji je sve samo nije nimalo naklonjen ovoj populaciji i da pronadju snagu za topli osmjeh svojoj dijeci..Poruka svima da nasa dijeca nisu nevaspitana,raspustena,bezobrazna oni su jednostavno drugaciji i njihov pogled na svijet i okruzenje nije isti kao kod ostalih...Veliki pozdrav svima 💙💙💙💙💙
💙💚💟💜❤💛
ja se već borim sa autističnim djetetom već 14 godina
boris ili zivis? velika je to razlika...
Stopa autizma je sve veca