Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znate li da su muski nastavnicu lopovi? Kada bi procesljali skolstvo, vidjeli bi da su profesori, nastavnici ti, kojima se daje mito.Dok zene uce djecu znanju, muskarci neznanju.
Obzirom da nam politiku vode mesari, konobari, čak i neki za koje se utvrdilo da imaju lažne diplome, magistrate pa i doktorate, onda našim prosvjetnim radnicima koji su prosječno fakultetski obrazovani treba skinuti kapu. Osobno im skidam kapu i zbog nesposobnih savjetnika opet nečijih uhljebljenika po PPZ-u, radi velikih problema koje imaju sa djecom narušenog integriteta, čije obitelji duboko zalaze u teške socijalne slučajeve, sa djecom kriminalcima i počiniteljima težih pa i teških krivičnih djela, kao i sa djecom koja su sama po sebi problemi radi asocijalnog ponašanja i slabog kućnog odgoja. Svaka čast Prosvjetarima na velikom broju odškolovanih i uspješnih ljudi, koje su s puno truda i razumijevanja podsticali i ohrabrivali. Želim im sretan njihov dan, što manje briga sa učenicima, sreću u vlastitim obiteljima, veće plaće i izjednačavanje plaća sa drugim radnicima u upravi koji imaju istu školsku spremu.
Treba im vratiti autoritet, a ne da su oni krivi za lose ocjene pojedine djece, koja po cijeli dan provedu za racunarom, pa kad dobiju kojeg keca trce roditeljima uplakani kako ih nastavnica ne voli. No, isto tako treba malo vise i nastavnike kontrolisati, a ne da lakiraju nokte na casovima, predavaju tako sto kazu "otvorite knjigu i prepisite lekciju" i ocjenjuju po imovinskom stanju ili nacionalnoj osnovi