{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu

F
20.11.2011. u 15:30
10
0
Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu
10
Vodeća neovisna organizacija za djecu u svijetu Save the Children i Centar za obrazovne inicijative Step by Step organizirali su danas u Sarajevu obilježavanje Svjetskog dana djeteta.
U okviru kampanje pod nazivom "Roditelji su prvi i najvažniji učitelji-učenje počinje rođenjem", organizacija Save the Children Norway i Centar za obrazovne inicijative Step by Step, provode niz aktivnosti usmjerenih ka podizanju svijesti cijelog društva o značaju ranog djetinjstva, ali i važnosti pružanja podrške porodicama čija je uloga u procesu ranog rasta i razvoja najvažnija.

"Povodom Svjetskog dana djeteta danas smo organizirali direktni kontakt s roditeljima i sa djecom. Svi koji su došli mogli su da dobiju informacije, brošure, da se poigraju zajedno sa svojom djecom, odnosno da naučimo roditelje kako mogu na bolji način podržati razvoj djeteta u ranom periodu, kako mogu osigurati da se dijete razvija u cjelini", kazala je za Fenu Radmila Rangelov iz COI Step by Step.

Dodala je da su, u skladu s četiri poruke kampanje: Čitajte mi, Igrajte se sa mnom, Pomozite mi da rastem i Ja sam ja, organizirali četiri kutka za čitanje, igru, kreativni rad i samospoznaju kroz igru, u kojima su se djeca i roditelji zajednički zabavljali.

"Puno različitih aktivnosti je bilo, a pridružila nam se i glumica Gordana Boban i ostali glumci koji su nam pomogli u serijalu video spotova koji bi trebali da se emitiraju na TV stanicama", kazala je Rangelov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: