|

Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu

Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu
10
F
FENA
20.11.2011. u 15:30
0
komentara
10

dijeljenja
1/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
9/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
10/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
11/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
12/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
13/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Vodeća neovisna organizacija za djecu u svijetu Save the Children i Centar za obrazovne inicijative Step by Step organizirali su danas u Sarajevu obilježavanje Svjetskog dana djeteta.
U okviru kampanje pod nazivom "Roditelji su prvi i najvažniji učitelji-učenje počinje rođenjem", organizacija Save the Children Norway i Centar za obrazovne inicijative Step by Step, provode niz aktivnosti usmjerenih ka podizanju svijesti cijelog društva o značaju ranog djetinjstva, ali i važnosti pružanja podrške porodicama čija je uloga u procesu ranog rasta i razvoja najvažnija.

"Povodom Svjetskog dana djeteta danas smo organizirali direktni kontakt s roditeljima i sa djecom. Svi koji su došli mogli su da dobiju informacije, brošure, da se poigraju zajedno sa svojom djecom, odnosno da naučimo roditelje kako mogu na bolji način podržati razvoj djeteta u ranom periodu, kako mogu osigurati da se dijete razvija u cjelini", kazala je za Fenu Radmila Rangelov iz COI Step by Step.

Dodala je da su, u skladu s četiri poruke kampanje: Čitajte mi, Igrajte se sa mnom, Pomozite mi da rastem i Ja sam ja, organizirali četiri kutka za čitanje, igru, kreativni rad i samospoznaju kroz igru, u kojima su se djeca i roditelji zajednički zabavljali.

"Puno različitih aktivnosti je bilo, a pridružila nam se i glumica Gordana Boban i ostali glumci koji su nam pomogli u serijalu video spotova koji bi trebali da se emitiraju na TV stanicama", kazala je Rangelov.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.