{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu

F
20.11.2011. u 15:30
10
0
Svjetski dan djeteta obilježen u Sarajevu
10
Vodeća neovisna organizacija za djecu u svijetu Save the Children i Centar za obrazovne inicijative Step by Step organizirali su danas u Sarajevu obilježavanje Svjetskog dana djeteta.
U okviru kampanje pod nazivom "Roditelji su prvi i najvažniji učitelji-učenje počinje rođenjem", organizacija Save the Children Norway i Centar za obrazovne inicijative Step by Step, provode niz aktivnosti usmjerenih ka podizanju svijesti cijelog društva o značaju ranog djetinjstva, ali i važnosti pružanja podrške porodicama čija je uloga u procesu ranog rasta i razvoja najvažnija.

"Povodom Svjetskog dana djeteta danas smo organizirali direktni kontakt s roditeljima i sa djecom. Svi koji su došli mogli su da dobiju informacije, brošure, da se poigraju zajedno sa svojom djecom, odnosno da naučimo roditelje kako mogu na bolji način podržati razvoj djeteta u ranom periodu, kako mogu osigurati da se dijete razvija u cjelini", kazala je za Fenu Radmila Rangelov iz COI Step by Step.

Dodala je da su, u skladu s četiri poruke kampanje: Čitajte mi, Igrajte se sa mnom, Pomozite mi da rastem i Ja sam ja, organizirali četiri kutka za čitanje, igru, kreativni rad i samospoznaju kroz igru, u kojima su se djeca i roditelji zajednički zabavljali.

"Puno različitih aktivnosti je bilo, a pridružila nam se i glumica Gordana Boban i ostali glumci koji su nam pomogli u serijalu video spotova koji bi trebali da se emitiraju na TV stanicama", kazala je Rangelov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: