{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetska banka odobrila ukupno 50 miliona dolara RS-u

S
SRNA
20.1.2010. u 19:27
0
23
Svjetska banka odobrila ukupno 50 miliona dolara RS-u
0
Svjetska banka odobrila ukupno 50 miliona dolara RS-u
Svjetska banka odobrila je danasa dvije kreditne linije Republici Srpskoj (RS) u ukupnom iznosu od 50 miliona dolara, izjavio je Srni ministar finansija RS Aleksandar Džombić. Džombić je rekao da je prva kreditna linija u iznosu 44 miliona dolara podrška budžetu, a drugi kredit od šest miliona dolara je podrška socijalnoj sigurnosti zapošljavanja. ''Pregovori su bili uspješni, a ovo su veoma povoljna sredstva'', rekao je Džombić u telefonskoj izjavi Srni iz Vašingtona.
On je precizirao da je od 44 miliona, 26 miliona dolara odobreno po koncesionim uslovima, i to 0,75 odsto kamatne stope na godišnjem nivou, na period od 20 godina, uz grejs period od deset godina.

Preostalih 18 miliona je odobreno prema IBRD uslovima na 25 godina, sa deset godina grejs perioda, a uslovi su kamatni libor, plus 0,2 odsto, što sada iznosi oko 1, 2 odsto na godišnjem nivou, dodao je Džombić.

Prema njegovim riječima, drugi kredit je tehnički projekat podrške sigurnosti zapošljavanja u iznosu od šest miliona dolara, na period od 20 godina i 0,75 odsto kamatne stope na godišnjem nivou.

On je dodao da bi sredstva trebalo da budu operativna kroz tri-četiri mjeseca.

''Mi smo predvidjeli ova sredtva za potrebe budžeta i ispunjavanje svih obaveza u 2010. godini. S obzirom na njihovu cijenu i rok, možemo konstatovati da su to veoma značajna sredstva'', rekao je Džombić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: