{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjedoci u predmetu Lavrnić govorili o rezultatima trostrukog ubistva

F
20.9.2012. u 17:37
0
0
Svjedoci u predmetu Lavrnić govorili o rezultatima trostrukog ubistva
0
Svjedoci u predmetu Lavrnić govorili o rezultatima trostrukog ubistva
U nastavku suđenja Ratku Lavrniću za zločine počinjene na području Ključa 1993. godine, svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Bihaću govorili su o rezultatima uviđaja trostrukog ubistva u zaseoku Rejzovići, u kojem su učestvovali kao policajci.
Dragan Vrtunić je kazao da je u vrijeme kad je počinjen zločin u Rejzovićima bio policajac u Službi javne bezbjednosti (SJB) Ključ i da je nakon telefonske dojave o pucnjavi otišao na mjesto događaja.

"Na stotinjak metara od mjesta zločina, vidio sam muškarca u zelenoj vojnoj unifomi kako preskače potporni zid s makadamskog puta", prisjetio se Vrtunić.

Dodao je da je kasnije čuo kako je putem, koji prolazi kraj kuće u kojoj je počinjeno trostruko ubistvo, prošao Ratko Lavrnić i da je pri tom “pjevao i urlao”.

Lavrniću se pred Kantonalnim sudom u Bihaću sudi po optužnici koja ga tereti da je 10. februara 1993. godine ubio Ramizu Adžemović, Fatimu i Hatu Risović, te ranio Ejuba Ćenanovića.

Optuženi je u to vrijeme, kako se navodi, bio pripadnik 17. ključke lake pješadijske brigade Vojske Republike Srpske (VRS).

Svjedok Gojko Gavrilović, koji je kao kriminalistički tehničar SJB-a Ključ radio na slučaju, kazao je da je na mjestu zločina pronašao čahure.

"Kasnije mi je policajac donio automatsku pušku. Rekao je da je oduzeta od Ratka Lavrnića i da je treba poslati u Banjaluku na vještačenje", naveo je Gavrilović.

Dodao je da je analizom utvrđeno da čahure pripadaju pušci oduzetoj od optuženog.

Željko Dragić, koji je u vrijeme kad je zločin počinjen bio šef kriminalističke službe SJB-a Ključ, kazao je da mu je poznat slučaj trostrukog ubistva u Rajzovićima, ali da nikad nije dobio nalaz vještačenja iz Banje Luke.

Kantonalni tužilac Jasmin Mesić predočio je službene policijske zabilješke, iz kojih, kako je naveo, proizlazi da je nalaz ipak stigao u SJB u Ključu.

Glavni pretres nastavlja se 21. septembra izvođenjem novih dokaza Tužilaštva", saopćio je Justice Report online publikacija Balkanske istraživačke mreže BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: