Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametan potez. Sad je samo na policiji da prati ukoliko neko pokuša da nabavi ilegalno i da sankcioniše takva ponašanja.
Svajcarska je najbolji dokaz i primjer da oruzje nema veze sa stopom kriminala i brojem ubistava u zemlji i kao takva je trn u oku tzv. "Liberalima", odnosno vladajućim elitama koje po svaku cijenu pokusavaju da razoruzaju obicni narod. U Svajcarskoj kako clanak vec rece pola domacinstava posjeduje oruzje, a stopa kriminala i broj ubistava je daleko manji nego u recimo Francuskoj u kojoj je oruzije skoro pa u potpunosti zabranjeno.
Jednostavno NIJE TACNO. Svicarci ne zele vecu kontrolu oruzija, Svicarci ne zele da budu BLOKIRANI jer je EU jasno stavila do znanja da ako ne usvoje ovaj zakon da ce da prestanu da vaze uslovi Shengena za svicarsku, sto znaci da Svicarci bez vize nece moci napustiti svoju zemlju. Odluka nema veze sa oruzjem...
Znači nema im više bestrzajaca po garažama 😱
I mi smo isto ljubitelji oruzja