{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi uposlenici pekare Panera su uradili pregled na kliconoštvo

11.4.2012. u 14:01
1
1
Svi uposlenici pekare Panera su uradili pregled na kliconoštvo
1
Svi uposlenici pekare Panera su uradili pregled na kliconoštvo
Foto: Ilustracija
Nakon što se u medicinske ustanove u Kantonu Sarajavo javio veći broj pacijenata koji su imali simptome trovanja salmonelom, a konzumirali su hranu u pekari Panera, u Sokolović-Koloniji, sanitarno-zdravstveni inspektor Uprave za inspekcijske poslove KS je u nedjelju, iz preventivnih razloga, do daljnjeg zatvorio pekaru.
“Nakon dojave Zavoda za javno zdravstvo KS, inspektor je izvršio nadzor u ovom objektu, prilikom kojeg je uzeo 11 brisova radnih površina i ruku uposlenika te 12 uzoraka gotovih namirnica. Svih 50 uposlenika u protekla dva dana su, po nalogu inspektora, uradili pregled na kliconoštvo u Zavodu za javno zdravstvo KS, iako je inspektor konstatovao da su uposleni imali uredne sanitarne knjižice, izdate tri dana prije ovog događaja”, rečeno je za Klix.ba u Upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Rezultati navedenih analiza, kao i uzetih uzoraka gotovih namirnica i brisova ruku i radnih površina, bit će poznati narednih dana.

“U međuvremenu, inspekcijski organi su naložili i da se izvrši generalno čišćenje, pranje i dezinfekcija u objektu pekare, bez obzira na činjenicu da su sanitarno-higijenski uvjeti ovog objekta, u momentu kontrole, bili zadovoljavajući”, rekla je za Klix Vildana Bosno, stručna suradnica za odnose s javnošću u Upravi za inspekcijske poslove KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, zbog simptoma trovanja, nakon konzumiranja kolača u ovoj pekari, ljekarsku pomoć u protekla tri dana je zatražilo 16 pacijenata.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS sedam pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, a da li se radi o trovanju salmonelom bit će poznato u narednih nekoliko dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: