|

Svi uhapšeni u akciji "Damask" na slobodi: I Husein Bosnić izlazi iz pritvora

Svi uhapšeni u akciji "Damask" na slobodi: I Husein Bosnić izlazi iz pritvora
174
Piše: E. F.
1.12.2014. u 15:59
170
komentara
174

dijeljenja
Svi uhapšeni u akciji "Damask" na slobodi: I Husein Bosnić izlazi iz pritvora Hapšenje Elvira Muratovića
Svi uhapšeni u policijskoj akciji "Damask", među kojima je uz veliku pompu priveden i Husein Bosnić, neformalni vođa selefijskog pokreta u BiH, ali i još nekoliko njegovih sljedbenika, sada su na slobodi. Podsjećamo, Bosnić je skupa sa još 15 selefija uhapšen 3. septembra u akciji SIPA-e, a pod sumnjom za krivično djelo terorizam te javno vrbovanje na terorističke aktivnosti.
Naime, tri mjeseca od njegovog hapšenja oslobođen je i glavnoosumnjičeni u ovom predmetu Husein Bosnić.

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da mu se produži pritvor u trajanju od 25 dana. Tako će i Bosniću sada biti izrečene mjere zabrane kao i drugim osumjičenima u ovom predmetu.

Husein Bosnić, Avdulah Hasanović, Enes Mešić, Emin Hodžić i Adem Karamuja proveli su dva mjeseca u pritvoru zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom javno podsticanje na terorističke aktivnosti i krivično djelo vrbovanje radi terorističkih aktivnosti.

Svima su određene mjere zabrane u vidu zabrana napuštanja boravišta, zabrane putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabrana izdavanja novih putnih isprava i prelazak državne granice uz korištenje lične karte te obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama četiri puta sedmično.

Akcija Damask imala je i svoj nastavak te je prilikom hapšenja polovinom novembra privedeno 11 osoba i to zbog njihovog ratovanja u Siriji i Iraku.
Prijavi grešku


Komentari (170)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...