Reakcija na akciju
48

Sveučilište u Mostaru pokreće disciplinski postupak protiv studenata koji su protestovali

G. Š.
Protest ispred Rektorata u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Protest ispred Rektorata u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nakon što su mostarski studenti danas održali protest jer im nisu ispunjeni zahtjevi da se smanje školarine te ispred zgrade Rektora Sveučilišta u Mostaru i zatražili ostavku rektora Zorana Tomića, protiv organizatora se pokreće disciplinska postupak.
Sveučilište u Mostaru na svojoj službenoj stranici je saopćilo da će pokrenuti disciplinski postupak protiv osoba koje su se predstavile kao Hrkać, Vračević i treće osobe zbog verbalnog pritiska i uznemiravanja djelatnika.

"Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12.20 i 12.30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru. Od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila", stoji u saopćenju Sveučilišta u Mostaru.

Navodi se da su navedeni ušli u prostorije Rektorata Sveučilišta uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

"Osim pokretanja disciplinskog postupka, Sveučilište će kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena djela", saopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.