BiH
0

Sveučilište u Mostaru: Otvoreni "2. dani kemije"

FENA
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru otvoreni su "2. dani kemije", koji za cilj imaju popularizirati kemiju među mladima.

Dvodnevnu znanstveno-popularnu manifestaciju "Dani kemije" čine stručna metodička predavanja iz kemije, posebno formulirana za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama kao i brojne radionice za učenike. Predavači su sveučilišni profesori iz Hrvatske i BiH.

Dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Mario Vasilj u izjavi medijima kazao je kako će ustrajati i dalje u organiziranju dana kemije.

"Uvidjeli smo važnost Dana kemije i svega dobroga što su donijeli za naš fakultet i prosperitet našega fakulteta. Iz tog razloga ubuduće će se organizirati i dani biologije, dani informatike, dani matematike i dani drugih studijskih grupa", kazao je Vasilj.

Kazao je kako žele promovirati i približiti fakultet svima onima koji su zainteresirani da svoje školovanje nastave na nekom od fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Vasilj je istaknuo kako na Fakultetu imaju laboratorije na vrhunskoj razini.

"Dobili smo priznanje od Vlade Republike Hrvatske da je naš projekt za uređenje znanstvenog laboratorija prošao i financira se kompletno u iznosu od 700 tisuća kuna i u završnoj je fazi dokumentacija i raspisivanje tendera", kazao je dekan Vasilj.

Pročelnica Studija kemije Stanislava Talić istaknula je kako se želi prirodne znanosti približiti učenicima na zanimljiv i zabavan način. Kazala je kako su znanje i obrazovanje siguran put ka boljitku društva.

Inače, "Dani kemije" traju danas i sutra, a svi zainteresirani za kemiju pozvani su na predavanja i radionice.