BiH
78

Svetozar Pudarić obišao Kantonalnu bolnicu u Bihaću i donirao 6.000 KM

FENA
Potpuno izgorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću
Potpuno izgorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić danas je boravio u Bihaću, gdje je zajedno sa ministrom zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK), Amirom Murićem obišao Kantonalnu bolnicu "dr. Irfan Ljubijankić".

Osvrnuvši se na tešku situaciju u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova, koja je pretrpila ogromne materijalne štete u požaru, koji ju je zadesio u petak u ranim jutarnjim satima, Pudarić je kazao da je najbitnije da su svi djelovali brzo i kvalitetno.

"Zahvaljujući tome sačuvani su životi pacijenata i niko od onih, koji su gasili požar nije povrijeđen", dodao je on. Za sanaciju Bolnice Pudarić je donirao 6.000 maraka.

"Ja znam da je to malo, ali sam siguran da može isprovocirati druge da se što prije uključe i pruže direktnu pomoć Kantonalnoj bolnici", istakao je Pudarić.

Pozvao je sve koji su u mogućnosti da kontaktiraju menadžment Bolnice, kako bi donirali ono što je najpotrebnije za sanaciju objekta.

Prema njegovim riječima, vrlo je važno i što funkcija Bolnice nije dovbedena u pitanje.

"Nije bilo većeg izmještanja pacijenata, jer je većina zbrinuta u Bihaću", kazao je Pudarić izražavajući zadovoljstvo što je tokom posjete Bolnici sreo i direktore kliničkih centara iz Sarajeva i Tuzle, koji će, siguran je, pomoći u reorganizaciji te zdravstvene ustanove.

Potpredsjednik FBiH, potom se uputio u Bosanski Petrovac, gdje će položiti cvijeće na Partizansko spomen obilježje, te prisustvovati Velikom narodnom zboru na Medenom polju. Nakon toga, predviđeno je prisustvuje otvaranju renovirane spomen ploče borcima Narodnooslobodilačke borbe (NOB) u Blagaju.