Dvije pljačke u stanu u Mišićima
0

Svetlana Broz: Ne krijem se i ne bježim ni od koga

Piše: J. H.
Svetlana Broz (Foto: Arhiv)
Svetlana Broz (Foto: Arhiv)
Nakon sinoćnje pljačke u stanu Svetlane Broz, unuka Josipa Broza Tita kaže kako nema šta da krije, kao i da su njeni podaci, adresa i broj telefona, uvijek dostupni javnosti.

U trenutku našeg poziva, Svetlana Broz je razgovarala sa policijskim inspektorima koji prave uviđaj nakon sinoćnje pljačke u njenom stanu. Dan prije, nepoznati počinilac je pokušao skinuti kameru sa stupa koji se nalazi uz ogradu kuće, kada je aktiviran alarm u dojavno-operativnom centru DSC-a. Sinoć su se lopovi ponovo vratili u stan u koji su ovaj put uspjeli provaliti.

"U tom trenutku sam bila na spratu. Nisam ih vidjela, ali sam ih čula kako razbijaju i prevrću stvari. Provalili su staklena vatra u prizemlju", kaže Broz za naš portal te dodaje:

"U dvije noći mi se dešavaju dvije provale u kuću u kojoj živim. Moji podaci postoje u svim telefonskim imenicima, postoje brojevi telefona, ne krijem se ni od koga, ne bježim ni od koga. Svaki građanin može saznati gdje živim i dobiti me na telefon".

Pripadnici PU su izvršili uviđaj i preuzeli videosnimak te poduzimaju daljnje korake na pronalasku počinilaca, navodi se u saopćenju.