BiH
0

Svečanom akademijom obilježena 27. godišnjica Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Dvadesetsedma godišnjica postojanja Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo obilježena je Svečanom akademijom u Multimedijalnoj sali Općine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti i zvanice među kojima je i predsjednik KO SDA Sarajevo i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić, ministri u vladi Federacije BiH Salko Bukvarević i Aljoša Čampara, gradonačelnik Sarajeva i predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad Abdulah Skaka, predsjednici Općinskih odbora SDA Centar – Jasmin Terović, Vogošća – Sedin Kahriman, Ilijaš – Mahir Dević.

Akademiji su također prisustvovali raniji predsjednici Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo Hamdija Lagumdžić i Safet Kešo – zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, general Ismet Hadžić - Mutevelija, Nezim Halilović – Muderris, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i vijećnici Gradskog i Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo na čelu sa predsjedavajućim dr. Rusmirom Baljićem. Među prisutnima je bila i supruga rahmetli Safeta Hadžića, prvog predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo, jednog od devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Armije RBiH.

U uvodnom obraćanju predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir istakao je da je SDA Novi Grad Sarajevo primjer dobrog rada u SDA, ali i u državi. U Novom Gradu se pokazalo da je moguće raditi i postići rezultate koji su svim građanima vidljivi, a koji su rezultirali velikom podrškom građana na prošlogodišnjim izborima, kako našem kandidatu za načelnika Semiru Efendiću, tako i listi za Općinsko vijeće koja je donijela uvjerljivu pobjedu.

Može se zaključiti da je SDA odgovorila svom zadatku u vremenu i prostoru za koji je zadužena. Poslije projekcije filma koji je podsjetio na kampanju povodom Lokalnih izbora 2016. godine, načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da je sretan što je u ime SDA Novi Grad Sarajevo načelnik općine, te da je uspio opravdati povjerenje koje mu je dato u prvom mandatu dobivši na prošlogodišnjim izborima podršku 65% građana koji su izašli na izbore u najmnogoljudnijoj općini u Bosni i Hercegovini, kao i pobijediti na svih 145 biračkih mijesta što se u općini Novi Grad Sarajevo nije nikada desilo. Projekti koji su se realizirali i koji se realiziraju ostat će, ako Bog da, za dobrobit i služiti stanovnicima općine Novi Grad Sarajevo u vremenu koje je pred nama zbog dugotrajne vrijednosti koju mnogi od njih imaju, kazao je Semir Efendić na kraju svog izlaganja. Skupu se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asim Sarajlić. Čestitao je 27. godišnjicu jednoj od najvećih i najvažnijih općinskih organizacija SDA u Bosni i Hercegovini, naglasivši da mu je drago što vidi pozitivnu atmosferu koja vlada u ovoj općinskoj organizaciji koja se dosad znala nositi sa izazovima koji su se pred nju postavljali, a da će, po svemu sudeći, to moći i u budućnosti. Nakon oficijelnog dijela i prigodnih obraćanja Svečana akademija nastavljena je neformalnim druženjem nekoliko stotina prisutnih članova, simpatizera SDA Novi Grad Sarajevo i brojnih gostiju.