|

Svečano promovisana 6.022 diplomanta i magistranta

Svečano promovisana 6.022 diplomanta i magistranta
0
F
FENA
6.11.2010. u 13:05
62
komentara
0

dijeljenja
1/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
9/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
10/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
11/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
12/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
13/13 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Univerzitet u Sarajevu organizirao je u subotu, u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", svečanu promociju diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta. Svečana promocija organizirana je šesti put u historiji Univerziteta u Sarajevu, a među 6.022 diplomanta i magistranta su i najbolji studenti u akademskoj 2009/2010. godini, dobitnici Zlatne značke sarajevskog univerziteta.
Studentica Mašinskog fakulteta Amra Džaferović te studenti PMF-a Irfan Glogić i Alen Memić završili su studije s prosječnom ocjenom 10 te tako stekli titulu najuspješnijih diplomanata u 2009/2010. Oni su, uz zaslužene diplome, dobili i novčane nagrade u iznosu od 500 KM, koje je osigurao Kanton Sarajevo.

Nagrade su im uručili predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić te rektor Univerziteta Faruk Čaklovica.

U obraćanju prisutnima, Čaklovica je čestitao diplomantima i magistrantima kao i njihovim porodicama i prijateljima koji su ih podržavali u ovom ciklusu obrazovanja. Istakao je da je današnja svečanost kruna njihovih napora te da su njihovi profesori izuzetno ponosni na uspjeh koji su ostvarili.

"Uspješno ste apsolvirali jedan obrazovni proces i stekli uvjete za rad ili za nastavak obrazovanja. Mi, vaši profesori, ponosni smo na vas jer vi ste najveći potencijal BiH", kazao je Čaklovica.

Diplomanti i magistranti promovirani su unutar šest grupacija - društvenih, medicinskih, humanističkih, tehničkih nauka, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka te umjetnosti.

Također, prvi put u historiji Univerziteta promovirani su i bolonjski masteri, njih 300.

Svečanost su uveličale brojne zvanice iz akademskog, političkog i javnog života te predstavnici diplomatskog kora u BiH kao i muzičke i horske izvedbe Sarajevske filharmonije te hora i orkestra Muzičke akademije u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...