{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano otvoren 4. kongres gastroenterologa i hepatologa BiH

F
25.5.2011. u 20:47
0
2
Svečano otvoren 4. kongres gastroenterologa i hepatologa BiH
0
Svečano otvoren 4. kongres gastroenterologa i hepatologa BiH
Narodno pozorište Sarajevo
Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović otvorio je večeras u Sarajevu 4. kongres gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim sudjelovanjem.
Kongres je formalno otvoren na svečanosti u Narodnom pozorištu, iako je još jutros počeo svoj četverodnevni rad.

Ministar Mesihović je u svom obraćanju kazao kako je želja organizatora da ovaj dgađaj doprinese razvoju naučne misli kao načina promišljanja budućnosti zemlje.

U radu Kongresa učestvuje 110 stručnjaka iz BiH, regiona, Evrope i Sjedinjenih Država. Između ostalog, Američko udruženje za bolesti jetre i Evropsko udruženje za bolesti jetre organizirat će regionalni sastanak o virusnim hepatitisima, a bit će održano i niz naučnih skupova, radionica i seminara koji imaju za cilj unapređenje znanja o savremenim metodama liječenja bolesti gastrointestinalnog trakta i jetre.

Ministar Mesihović je naveo da su danas već uspješno održane dvije važne radionice, gdje su predstavljeni veoma interesantni slučajevi i održana kvalitetna predavanja.

Na svečanosti otvaranja obratio se i minstar zdravstva Republike srpske Ranko Škrbić, navodeći da je ovaj kongres nastavak dobre tradicije i saradnje kakva je neophodna u BiH.

Okupljanje eminentnih imena iz zemlje i svijeta Škrbić vidi kao priliku za značajnu razmjenu iskustava.

- Zdravlje je najveća vrijednost. Ulaganje u zdravlje nije trošak, nego investicija u bolju budućnost, kazao je on.

Skupu se obratio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je istaknuo da je ovaj kongres veoma važan za razvoj nauke i medicine, kao i za uvođenje i nadzor novih terapija i tretmana pacijenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: