Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vrlo jednostavno, dijete ne moze ni u vrtic ni skolu ako odbije vakcinaciju.
@lauferm sda podvala...
Nemojte zaboraviti spomenuti Dinu Konakovica, propalog studenta DIFa koji je tokom kampanje predlagao roditeljima da ne vakcinišu djecu...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
EKSKLUZIVNO OD MAMA ČIJA DJECA LEŽE NA PEDIJATRIJI: umrla beba A.O. je iz dječijeg doma, siroče bez roditelja, primljena je u bolnicu sa nepunih šest mjeseci zbog bronhitisa, u bolnici dobila morbile jer stavljaju djecu sa morbilima sa onima koji ih nemaju, kriva je bolnica,
pa ti roditelji su dozivjeli da imaju svoju djecu zahvaljujuci tome sto su vakcinisani..
Ja im ne bi dao vakcine, neka idu do kraja, pa ko prezivi
ružno je reći ali ne treba im ni sad dati.
Strasno je sto se zaraza siri, ali da pitam nesto. Umrlo je kazu jedno dijete od 135 do sada oboljelih. Pa zar godisnje od gripa ne umru desetine ljudi? Kako onda nema obavezne vakcinacije za grip svake godine?
Sva doktorska djeca su vakcinirana,naravno osim onih koji ne smiju,po kriteriju pregleda!
Kad čitaš ove komentare,pa sva sami stručnjaci za vakcine!!! Zna se tačno ko ne smije primiti vakcine, i kako se radi vakcinacija.
nasli se pametnjakovici pricati protiv vakcina, a 90% ih je bilo ili bi bilo kod torabija
Kako to da se dijete jednog doktora u 2018 Sarajevu vakcinisalo na vrijeme i dobilo autizam? Sada taj isti gospodin Dr. se bori za svoje dijete koje je bilo normalno i zdravo sve dok nije primilo vakcinu u KS. Taj isti Dr. je shvatio da je uzrok autizma bila vakcina, te prodaje svu svoju imovinu i dize kredite za lijecenje svog dijeteta. Ministarstvo se ogradilo i reklo da je to genetski problem, a u njegovoj i njenoj lozi nikada niko nije imao autizam. TOLIKO O VAKCINAMA!!!
@ajax1602 kako to da je dijete koje nije moglo biti cijepljeno zbog toga sto je premlado preminulo? A da je bilo kolektivnog imuniteta to se ne bi desilo! Kako si ti cijepljen/a a nisi autistican/a? Jesu li vakcine za vrijeme jugoslavije bile kvalitetnije, a sad te toboze iluminati hoce ubiti ili sta vec? TOLIKO O ANTIVAKCINASIMA!!! Ili je mozda bolje dijete umjesto vakcine da ode u "piramidu sunca" u Visokom i kupi energiju dok pije Torabijevu vodu?
halo tupoglavi, autizam se ne moze dijagnosticirati dok dijete ne napuni godinu, a to je period kad se prima vakcina protiv morbila, nema ni jednog dokaza da je ova vakcina povezana sa autizmom, ni jedna studija to nije uspjela dokazati, naravno da postoji rizik od određenih komplikacija kod primalnja svake vakcine, ali se komplikacije dese jednom djetetu pd 1000, i to ne znaci da su neke velike komplikacije, to je prihvatljiv rizik ako uzmemo u obzir rizik koji proizilazi iz nevakcinisanja
Slusajte vi Karleusu dronjfulju , a zivoti djece vam u pitanju ...
Dokle smo dosli kao narod. Pa danasnji malogradjani vise se brinu o vakcinaciji pasa nego djece. Nevakcinisano dijete iskljuciti iz svakog kolektiva (izuzev ako je zdravstveno stanje djeteta ili alergije uzrok nevakcinisanja). Molim zabrinute roditelje koji svoju djecu ne vakcinisu da se zapitaju sta ako nam se vrati epidemija polia? Ocekivat je i pojavu kuge, suge i Bog zna cega jos.
Zasto lazete , bema koja je umrla nema roditelje, jer je iz doma Ljubica Ivezic. Dijete nije imalo imunitet da se izbori sa virusom morbila. Niko ne bjezi id vakcine nego samo trazimo sigurne vakcine bez posljedica koje mogu biti kobne po dijete. Trpaju živu i konzervanse u MRP vakcine to je najveci problem . Poglwdajte malo svjedocsnstva roditelja i izjave nekih medicinskih naucnika po tom pitanju sta kazu a ne samo farmaceutski lobi. Pogledajte fiilm Vaxxed od Roberta De Nira....
Pogledajte ovo : https://youtu.be/modLPfzGrLE Procitajte malo sta radi organizmu ljudskom živa,aluminij i thimerosal u tim vakcinama. Niko ne bjezi od vakcina samo zelimo sigurne vakcine .
To ti je drug film, nije ti to stvarno..
ne budite primitivci i pelcujte djecu! spasit cete im zivote!
Prije se djeca vakcinisala i evo ih zivih i zdravih,a sad sve ne valja ovo,ne treba ono..i onda nastane ovako epidemija i sad kao haj moze,dobre su vakcine....a do tad ih odbijali i nece da vakcinisu...
Epidemija morbidnih roditelja!
Kazne za nevakcinaciju su presmjesne, jedna gospodja je dobila kaznu od 100 km u roku od 7 dana 50 km da plati, i to zbog toga sto njeno dijete nije primilo vakcinu jer je bilo bolesno, ne zato sto nije htjela, i kada je otisla da to preda na sud ljudi su se smijali jer se necije zdravlje ravna kao prekrsaj u saobracaju..