Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
radnici ginu a robovlasnici se bogate...vecina robpolasnika su bili ratni profiteri...tako da ih ne zanima sigurnost robova...a i zakon kroje putem maticnih stranaka po svojim mjerama...
Zanimljiv video ➡️ https://youtu.be/vshZfkNOecA ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
Boli BH poslodavca (čitaj feudalca) ona stvar za radnika. Ti si njemu samo statistika na papiru, ne doživljava te ko insana.
svugdje je to tako manje vise.
Doslo je neko naopako vrijeme, kada covjek sa fakultetom radi za gazdu koji ima osnovnu skolu, i koji se potpisuje stampanim slovima!
Fadile oprosti sto imamo sljem!
Ljudi ginu na poslu i nikom ništa. Naletiš na rupu na ulici, otpadne ti točak i nikom ništa.
previse ih gine kako se malo radi..
Brza zarada, bez obuke za opasne radove, zurba, nediscpliniranost na radu, razlozi su povreda i pogibija na poslu.
Jedni ginu, jedni odlaze.. ko li će nam raditi u budućnosti?
Inspekcije trebaju hodati svaki dan, kažnjavati poslodavce do besvijesti. Biće zaštite na radu onda sigurno. Tu je kriva inspekcija, ne provodi zakone. Druga stvar kad neko zagine poslodavac je krivično odgovoran, može direktor u zatvor ili vođa gradilišta...
Pročita li bolan članak, nema zakona? Na osnovu čega da inspektor piše kazne, na osnovu Vesele sveske?
radnika kažeš , pa prije neradnika , robova kod robovlasnika !
Poslodavac kontrolise nadzorni organ. Poslodavac sjedi u zastupnickoj klupi i donosi zakone. Zar to nije sukob interesa? Zar se moze ocekivati da radnik bude zasticen?
Novi i bolji zakon o zastiti na radu tesko da ce ugledati svjetlo dana. Zasto? Pa zato jer upravo poslodavci donose zakone.
u davna Titina vremena prvoborac ili borac dobjo je sve od drzave za koju se borio a u ovoj dobijes k....
Nidje veze, imaju pravila samo ih ne poštuju ni radnici. Ono nisam pi**a da nosam sljem !! Eto na kos.brdu se pravi zgrada, nikad tipa tamo s kacigom nisam vidio. Sagradi se zgrada, završi se. Niko nije ispo piz*a.
Ovdje je korupcija problem sto se sve radi pod velom tajne, ne misleci na zivot jednog radnika