Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pekare ćemo uvest sa kosova
I meso cemo uvoziti, zaledjeno 90tih, svi virusi pomrli!
Kiflja i Tuljumba
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
treba prije upisa provjeriti koja su zanimanja trazena u njemackoj
Medicinski radnici 100% pola Krajine radi već tamo
Bolje pošteno zaraditi nego krasti!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
još jedan dokaz da se mladi kod nas zapošljavaju. jer ovi što više ne rade su sigurno negdje drugo zapošljeni. .... ipak smo dobili 100.000 radnih mjesta jer su ta mjesta prazna i slobodna... Svi koji su ustupili ta mjesta su otišli u Švabiju a ovde se zaposli ako hoćeš da te razvlače kao bananu.
Zlatna današnja omladina, ne zna ispeći hljeb ni nacijepati drva, ali zato cure znaju sve nijanse sive, a momci sve nazive proteina i steroida.
hoce svi da budu gospoda
Da sam pekar mala moja, da sam, bil' me htjela?
Normalno, bolje sjediti po parlamentima, opcinskim i kantonalnim sluzbama, biti stranacki uvlakac i dupelizac, nego otvoriti mesaru ili pekaru, i cekati dan kada ce ti kockasta glava pokucati na vrata i opaliti reket.
Pa naravno, kad se svi okreću IT industriji. Ne mogu se svi time baviti.
A zašto bi !? Lično poznajem ljude koji rade ove poslove kod naših vrlih biznismena robovlasnika, po 10 sati dnevno, bez slobodnog dana, bez godišnjeg a sve za 4-5 stoja !?
Jedini naci i strategija da zadrzite mlade je da im uskratite profesije koje su trazene u EU-zemljama , a o tome da stimulisete te profesije i da im omogucite neke dodatke ili nesto slicno o tome ne razmisljate , gladne privatnicke i drzavne "DUSE"
Pa ovdje se ne moze astronaut iz NASA-e se zaposlit kamoli neki pekari i mesari.
Hvala bogu ima dosta nasih cura u dijaspori dovoljno da nas izvuku iz blata
vec to dijasporci obraduju
zar se mora ici 3 godine u skolu da bi postao pekar ili mesar???
ne mora ako si maher i na dobrom glasu
Samo se treba roditi u SDA..
Za hodzu zakon zavrsit
ŠTA ĆE PEĆI .MESA NEĆE BITI JER STOKA ĆE UGINUTI
Ko da gledam, odgovor na ovo ce za par godina biti naplata skolovanja za medicinske sestre, i besplatno skolovanje za zanatlije. Koliko god sada to izgledalo smijesno i nemoguce, sjetite se da smo mislili i da je bolnicka njega i zdravstvena zastita ljudsko pravo, pa sad placamo i do 2000 maraka za potrosni materijal, ako kome zatreba operacija. Moramo se pomiriti sa cinjenicom da zivimo u apsurdistanu, ako vec nemamo muda da se ko ljudi dignemo i kazemo dosta seljoberima.
DAVNO SAM PROČITALA JEDNO PROROČANSTVO DA ĆE BIT KRIZA ZA MEDICINSKO OSOBLJE .PA VIŠE STARCI NE UMIRU NEGO DJECA .
@dasceric stipu ba djecu. Drzi se teme ziva bila.