|

Sve je spremno za zimsku sezonu na Kupresu

Sve je spremno za zimsku sezonu na Kupresu
0
S
SRNA
1.12.2010. u 09:38
0
komentara
0

dijeljenja
Sve je spremno za zimsku sezonu na Kupresu Kupres
Sve je spremno za zimsku turističku sezonu na Kupreškoj visoravni, a svi smještajni kapaciteti Hotela "Adria-ski" na Čajuši popunjeni su za predstojeće božićne i novogodišnje praznike.
Direktor i vlasnik ovog hotela Zvonko Bagarić rekao je da će zimska turistička sezona u BiH ove godine zvanično biti otvorena između 10. i 12. decembra, do kada će na terenima Sportsko-rekreacionog centra na Čajuši biti puštene u funkciju skijaške staze koje će u slučaju nedostatka prirodnog biti zasnježene "topovima" za proizvodnju vještačkog snijega.

Bagarić je dodao da je teško prognozirati kakva će biti ovogodišnja zimska turistička sezona, s obzirom da su prethodne tri na Kupreškoj visoravni, kao i u ostalim zimskim centrima u BiH zbog nedostatka snijega potpuno podbacile.

On je rekao novinarima da sve zavisi od vremenskih prilika.

"Skijaške staze i ski-liftovi na terenima Sportsko-rekreacionog centra 'Čajuša' na Kupreškoj visoravni do zvaničnog početka zimske turističke sezone bit će maksimalno spremni za ljubitelje skijanja i ostale goste, a kakva će sezona biti to ćemo vidjeti", dodao je Bagarić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.