{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svakodnevno se povećava broj korisnika Narodne kuhinje Imaret

S
23.11.2011. u 20:22
0
37
Svakodnevno se povećava broj korisnika Narodne kuhinje Imaret
0
Zbog nemogućnosti da sebi obezbijede koru hljeba sve veći broj građana u svim dijelovima BiH koristi usluge narodnih kuhinji. U Tuzli, u Narodnoj kuhinji “Imaret”, prema riječima rukovodioca Adil efendije Pezerovića, dnevno se priprema 3.400 obroka. No, potražnja je iz dana u dan veća, a efendija Pezerović kaže kako su iz Mjesnih zajednica Slavinovići i Mramor uputili dopis kojim traže otvaranje punktiva narodne kuhinje u ovom naseljima.
“Finansijski nismo u mogućnosti realizovati takve projekte. Ali obezbijedit ćemo pakete s namrnicima za najugroženije građane iz tih naselja”, kaže efendija Pezerović.

Poslije Kurban – Bajrama kuhinja “Imaret” dobila je 55 tona kurbanskog mesa, koje je odloženo u hladnjače i koje će se koristiti tokom godine. Kuhinja radi od ponedjeljka do petka, a korisnici se u danima vikenda snalaze na raznorazne načine.

“Obroke za svoju tročlanu porodicu podižem na punktu u naselju Mosnik. Dobijemo po kutlaču variva i hljeb. Teško da nam to može biti, ali je bolje išta nego ništa. U danima vikenda više smo gladni nego siti”, kaže Begzada Mitrović, koja je oboljela od dijabetisa.

Isti problemi muče i druge korisnike, koji se nadaju kako će u dogledno vrijeme kuhinja raditi bar subotom kako bi imali dnevni obrok za sebe i svoje porodice.

Inače, Narodna kuhinja “Imaret” dijeli hranu na 14 punktova, a novčanu pomoć dobijaju od Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: