Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uveli predskolsko sa pet i devet razreda da djeca idu u skolu sa sest godina da nemaju djetinjstva nikako i da roditelji imaju vise obaveza, da nastavni kadar proda sto vise "strucne literature djeci".
na zapadu od 3 godine djeca počnu da idu u neke nazovimo predškolske tako da ovo naše je sasvim ok
ove godine su se pobrinuli da prvacici ne dobiju knjige na vrijeme tako da se moze reci da brinu za zdravlje prvacica... a najvise ih je iznenadilo sto je ova skolska godina "nenadano pocela u septembru" pa nisu stigli da im spreme knjige...
.........evo još dva-tri mjeseca pa će nas i snijeg iznenaditi........i zamisli ti to, škola počinje u rujnu a snijeg će pasti usred zime, .....baš iznenađenje...
Kreću u školicu sa 5 godina,9 razreda... I na kraju trebamo očekivati da imaju volju za učenjem. A djetinjstvo nista? Samo ima vremena za komp -.-'
Sto si stariji to ti laksi ruksak :D
uMa svuda je isto. Kod nas je regulirano tako sto ostave knjige u skoli no opet nakupi se dosta toga i torbe su preteske. S obzirom da ovdje roditelji dovoze djecu u skolu i doslovno nose im torbe pri dolasku i izlasku iz skole nije tako ekstremno sto prohodaju tih par metara do ucionice. Ali zato brate meni otpadose ruke jerbo prtim dvije torbe :D Jos ako pada kisa,redovno pokisnem kao mis. A moja pravaaaaaaa??
nek znaju što idu u školu, kakav sad teret?? da neće tablete ponijet, svakako im mozak popi!
slabo smo mi šta u školi naučili. prepisivanje posebno. prepisat obrazovni sistem iz bilo koje skandinavske zemlje, to nama treba. heeej, djeca tamo haman pa ne znaju šta je domaća zadaća :)))))
A vlast ko vlast, Ministarstvo ko ministarstvo, placeni za LAZ!!
zar, se ista resava u ovo drzavi ?
....šta zna dijete šta je dvadeset kila.... ;-)
A i ja sam u osnovnoj kad se sjetim,a sad 4. pa kad spremam stvari svesku ubacim i olovku...pa dodam neke sveske sto mi ne rebaju samo da mi nije pre lagan :D
Konacno da se i ta problematika malo spomene,surova istina.Prvacici krenu a rusak veci i tezi od njih,jos povrh svega ako su im ucionice na spratu kako se izboriti sa rusakom do ucionice. Moja kcerka je sada krenula u treci razred i na zalost ima vec zakrivljen kicmeni stub,to je od rusaka posto toboze ne moze roditelj djetetu nositi rusak do ucionice...direktor ne dozvoljala ulaz roditeljima!!! fujj prvo treba direktorima i uciteljima obratiti paznju dobro,jer oni nemaju razumljevanja prema djeci,inace moze se naci neko rijesenje da zele.
hah koga briga danas izasta! Mozes odes pokazu ti kako svakodnevno da radi vjezbe da iole olaska kicmi.Mah ja cu to po kratkom,ili neka oni joj nose rusak a ako nece,onda necu knjige stavljati..olaksam djetetu ha ja Imam nalaz doktora koji cu im zalijepiti na facu..
Uvijek je to tako bilo, opterecuju djecu nekim glupostima. Sjecam se da mi je najgore bilo kada sam imala sport i likovno plus jos neke predmete, tada bih nosila dvije kese i ruksak. :'(
natovaren ko izbjeglica
Meni su kriva leđa ostala od te jebe.ne torbe.
I previše je ostalo, jarane. Pregorila sam kao svijeća. Manje sam rahat nego oni s jednom tekom i olovkom, vjeruj mi.
Tablete djeci treba podjelit
Ko vam je kriv sto su vam djeca mrljava i neuhranjena, jedu salame i ostalo smece pa nisu u stanju nositi koju kilu na ledima. Ne moze se sad nositi vise knjiga u skolu nego sto se nosilo u ex yu pa nikom to nije bio problem.
Sivane, ja sam se skolovala u ex jugi, a moje dijete u ovom vremenu. Ja nikad nisam za jedan predmet imala 2 udzbenika i plus svesku, a knjige su bile normalne velicine, dok su ove danasnje k'o atlas. Koliko god da ti je dijete od 6 godina uhranjeno, je li ti normalno da nosi 7 kg na ledjima? Sudeci po tvom komentaru, zakljucujem da nemas djece.
Pa sto mu onda uvaljujes tolke knjige
PRIKAŽI ODGOVORE (3)