{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta

F
29.9.2015. u 11:28
0
0
Sutra vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta
0
Sutra vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta
Foto: Klix.ba
Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za srijedu u Sarajevu.
Jedna od predloženih tačaka dnevnog reda je inicijativa članova Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi.

Ovaj prijedlog je SDP pokrenuo prije više od tri mjeseca s obrazloženjem da aktuelni sastav Vlade nema podršku u Federalnom parlamentu a time ni kapacitet za provođenje reformi.

Mala je vjerovatnoća da će nepovjerenje biti i izglasano većinskom voljom Doma jer za to treba najmanje 28 glasova od ukupno 54 delegata, koliko ih trenutno ima.

Jučer je zasjedao Kolegij Doma naroda i povodom ove predložene tačke dnevnog reda predsjedavajuća Doma Lidija Bradara izjavila je da aktuelnoj vladi treba dati šansu, odnosno da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja dodatno zbunjivanje javnosti, nepotrebno u ovom trenutku.

- U međuvremenu smo imali tri sjednice i dosad se pokazalo da Vlada ima potporu u Domu narodu, a nadam se da će tako biti i ubuduće - njene su riječi.

Bradara je naglasila da Domu naroda predstoji također izjašnjavanje o rebalansu ovogodišnjeg federalnog budžeta u kojem je Vlada predvidjela pravce samozapošljavanja i prvo zapošljavanje mladih u BiH.

- To su projekti kojima se trebamo posvetiti, kao i izgradnji boljih gospodarskih i socijalnih uvjeta za sve građane BiH, te se manje baviti politikom - zaključila je.

Osim SDP-ove inicijative, u najavljenom dnevnom redu sutrašnje sjednice su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima (hitni postupak) te Prijedlog odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Doma naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: