Protiv svakog nasilja
303

Sutra u Sarajevu protestna šetnja za ubijenu Nizamu, Benjamina Karić pozvala sve građane da dođu

D. Be.
Nizamu Hećimović je ubio monstrum Nermin Sulejmanović
Nizamu Hećimović je ubio monstrum Nermin Sulejmanović
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić za sutra (ponedjeljak) u 18 sati najavila je protestnu šetnju povodom brutalnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu.

"Dragi prijatelji, svjesna funkcije koju obnašam i pažnje javnosti koju ona nosi, dozvolite mi da to u ovom trenutku zloupotrijebim. Tragična ubistva u Gradačcu ne dozvoljavaju mi da sjedim skrštenih ruku. Osjećam svaku obavezu da uradim sve što mogu kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude. Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i ono mora biti tačka odakle će se slati sve važne i snažne poruke", poručila je.

Karić je pozvala sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja oko nas, posebno nasilja nad ženama.

"Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vrijeme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna. Na mirnu protestnu šetnju, dostojanstvenu pozivam vas sutra, u ponedjeljak u 18 sati", navela je.

Okupljanje je zakazano ispred katedrale, a šetat će se do Aria centra.

"Pozivam sve kolegice i kolege političare bez obzira na stranačku pripadnost da sutra odvoje sat vremena i pridruže se šetnji. Sarajevo moje ovo je minimum koji možemo uraditi. Pored ovoga dozvolite mi da uputim jedan apel. Apel medijima da prate ovu temu, da ne dozvole sistemu da opet zakaže, da izvještavaju, istražuju, da nas informišu. Budite u tome predani, neumorni i profesionalni. Sve najveće slučajeve upravo ste vi iznijeli i otkrivali, neka to bude i sada", navela je.