BiH
0

Sutra u Banjoj Luci prvo kolektivno vjenčanje

FENA
Prvo kolektivno vjenčanje u Banjoj Luci bit će održano sutra, s ciljem podrške afirmaciji istinskih vrijednosti bračne zajednice i porodice.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti banjalučke gradske vlasti Ljiljana Radovanović kaže da se, i pored velikog broja zainteresiranih parova, za prvo kolektivno vjenčanje odlučilo 15 parova.

Kao i u svim drugim segmentima, realizaciju ove manifestacije je kočio novac.

"Do sada nismo imali ozbiljnije partnere, koji su željeli da se posvete organizaciji ovako zahtjevnog događaja. Međutim, kada se Studio 'Bela' obratio za pomoć, čak i na sredini budžetske godine, pronašli smo sredstava da pomognemo parovima koji već neko vrijeme razmišljaju o braku, ali zbog finansijske krize ili iz nekih drugih razloga nisu mogli ranije izaći pred matičara“, navela je Radovanović.

Kolektivno vjenčanje trebalo bi da u narednom periodu preraste u manifestaciju, koja će se svake godine održavati polovinom maja, a povodom 16. maja - Međunarodnog dana porodice.

Organizator kolektivnog vjenčanja, koje će biti održano pod nazivom "Svadba za pamćenje 2011“ je Studio "Bela“, uz podršku Grada Banja Luke i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, te uz sponzorstvo brojnih medija, privrednika i organizacija.