{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora

S
7.6.2009. u 15:21
0
0
Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora
0
Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora
U Sarajevu sutra počinje dvodnevni semiran "Reforma obavještajnog sektora u BiH - pet godina od uspostavljanja Obavještajno bezbjednosne agencije BiH".
Seminar zajednički organizuju Centar za bezbjednosne studije /CSS/ BiH, Zajednička komisijom Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga /DCAF/.

Cilj seminara je upoznavanje učesnika o savremenom obavještajnom radu, istorijskom razvoju obavještajnih službi, njihovoj poziciji u institucionalnom sistemu, te ulozi u borbi protiv savremenih izazova.

Značajna pažnja skupa biće posvećena demokratskoj kontroli obavještajnih službi, koju uz parlamentarne službe obavljaju mediji i civilno društvo, te samim tim imaju značajnu ulogu u transparentnosti i odgovornosti rada ovih službi.

U zajedničkom saopštenju CSS-a, DCAF-a i Parlamentarne skupštine BiH navodi se da je pet godina od uspostavljanja Obavještajno bezbjednosne agencije BiH ona opravdala svoju svrhu i znatno unaprijedila efikasnost obavještajno-bezbjednosnog sektora u BiH.

"U isto vrijeme, različitost savremenih prijetnji ukazuje da još ima prostora za unapređenje njenog rada i poboljšanje saradnje sa ostalim bezbjednosnim akterima", navodi se u saopštenju.

Govornici na seminaru biće eminentni međunarodni i domaći eksperti iz oblasti obavještajnog rada, a učesnici će biti predstavnici izvršnih i zakonodavnih institucija vlasti u BiH, međunarodnih organizacija, nevladninog sektora, te studenti postdiplomskih studija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: