{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora

S
7.6.2009. u 15:21
0
0
Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora
0
Sutra seminar o reformi obavještajnog sektora
U Sarajevu sutra počinje dvodnevni semiran "Reforma obavještajnog sektora u BiH - pet godina od uspostavljanja Obavještajno bezbjednosne agencije BiH".
Seminar zajednički organizuju Centar za bezbjednosne studije /CSS/ BiH, Zajednička komisijom Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga /DCAF/.

Cilj seminara je upoznavanje učesnika o savremenom obavještajnom radu, istorijskom razvoju obavještajnih službi, njihovoj poziciji u institucionalnom sistemu, te ulozi u borbi protiv savremenih izazova.

Značajna pažnja skupa biće posvećena demokratskoj kontroli obavještajnih službi, koju uz parlamentarne službe obavljaju mediji i civilno društvo, te samim tim imaju značajnu ulogu u transparentnosti i odgovornosti rada ovih službi.

U zajedničkom saopštenju CSS-a, DCAF-a i Parlamentarne skupštine BiH navodi se da je pet godina od uspostavljanja Obavještajno bezbjednosne agencije BiH ona opravdala svoju svrhu i znatno unaprijedila efikasnost obavještajno-bezbjednosnog sektora u BiH.

"U isto vrijeme, različitost savremenih prijetnji ukazuje da još ima prostora za unapređenje njenog rada i poboljšanje saradnje sa ostalim bezbjednosnim akterima", navodi se u saopštenju.

Govornici na seminaru biće eminentni međunarodni i domaći eksperti iz oblasti obavještajnog rada, a učesnici će biti predstavnici izvršnih i zakonodavnih institucija vlasti u BiH, međunarodnih organizacija, nevladninog sektora, te studenti postdiplomskih studija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: