Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta kad otjeraju mittal? onda ce protestovati sto ljudi ostaju bez posla?
Inace mital zaposljava sve ljude u Zenici :) Pokusaj naci podatak koliko radnika radi u Mitalu Zenica?! A svakodnevno smanjuju broj radnika kao i sve ostale firme u BiH
Dragi zenicani ne zaboravite ponijeti maske i boce kisika.
jbg prije rata Zvornik je bio treći industrijski grad u BiH iza Tuzle i Zenice, ovdje se diše punim plućima
Odakle vam te informacije? Prije rata je Sarajevo bilo najveci industrijski grad u BiH, sto je i danas - medjutim danas se ne bavi teskom industrijom, nego prehranom i slicnim granam. 1991. godine samo Energoinvest je imao vece prihode nego Zejezara Zenica ili svie firme na podrucju Tuzle u iznosu od oko danasnjih 1,3 milijarde eura. A gdje su TAS, Pretis, Unioninvest, Klas, Sprind, Sarabon, FAMOS, Zica, Zrak, Sarajevska pivara, Sarajevska mljekara, i jos mnoge druge preradjivacke kompanije.
@Sjevera Nije istina da se sav prihod prebacuje u sjediste EP BiH u Sarajevu. U Sarajevu samo ostaju porezi od dobiti u iznosu od 8 miliona KM za 2013. godinu (znam tacan podatak). Ostalih 37 miliona KM je uplaceno u Federalni budzet, sto bi bilo uplaceno i da je sjediste EP BiH u Tuzli. Da li bi 8 miliona KM rijeslo nezaposlenost u Tuzli koja je gotovo 50% i koja cini Tuzlu de facto drugom najgorom opcinom po broju nezapsolenih u FBiH. Osim toga: svi gradjani BiH imaju odgovornst prema glavnom gradu BiH. ZASTO? Ako studirate: gdje studirate? Gotovo 60% BiH studenata studira u Sarajevu, od toga je samo polovica iz Sarajeva. Ako se lijecite od opakih oboljenja, gdje idete GRATIS? Na UKC Sarajevo. Sarajevo dokazano uplacuje vise poreza u Federalnu kasu nego sto dobija nazad unatoc vecem indeksu koji ide za Sarajevo.
Ma nije samo u Zenici, u cijeloj drzavi je vazduh ocajan, ja se samo pitam sta mi ustvari lozimo
cernobil je cudo...