Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To im je posao! Ulaziti u tudju privatnost i pitati ljude jesu li ozenjeni, udati, gdje ljetuju, koliko novca imaju! Kakva mahalska i primitivna drzava! Koji glupani rade u toj Agenciji!
@politika.je Jedino šta je ovdje primitivno si ti koji se ponašaš kao divljak jer ne znaš šta je anketa i bojiš se običnih pitanja "Da li ste bili zadnjih 5 godina na moru?" "Šta je ovo? FBI? Dirate mi intimu aaaaaah!" papak
Pa sigurno nece pitati da li zelite ostati u BIH i planirate li odlazak iz iste???
Provođenje ankete košta oko pet miliona maraka. 128 anketara obići će oko 60.000 domova, dakle svaki od njih po 450-500 domova. ako podijelimo 5 miliona sa 60 hiljada, dobijemo cifru od 83KM po jednom domaćinstvu. eh tu sad ulazi i gorivo i hrana, sve ama baš sve. dakle svaki anketar dobit ce BRUTO po 39.000 KM. Podržite moj rad jednim lajkom, oduvijek sam volio ovo što računam i zelja mi je da budem analitičar.
@yadiktator Pa o tome se radi. Samo izmišljaju kako će na lak način potrošiti novce iz budžeta. Samo to umiju. A konkretno, izgraditi zemlju i stvoriti nova radna mjesta, to je za njih nezamisliv poduhvat.
Mogu samo dobiti dva pit bulla na vratima
Izađe li ikad popis stanovništva?
Ne otvarajte vrata i ne pustajte nikoga u kucu. Ovu anketu ce mnogi kriminalci i kradljivci zloupotrebiti da vam udju u kucu i procjene sta ima za ukrasti i pogodan trenutak izabrati. Niposto u kucu.
a zašto nam agencija ne omogući online popunu anketnih listića
Kuc! Kuc! Koje?? Agencija za statistiku! -Nema me kuci!
nisam kuci
Ja nikome više ne vjerujem u bih što se tiče ličnih podataka: 1. Kad sam kupio stan, nisam još ni prebivalište registrovao a već mi je stiglo rješenje o plaćanju tv pretplate, što znači da su moje podatke dali ili poreska ili katastar. 2. Prica mi drug, glasao iz inostranstva na izborima, otvorio email adresu samo za tu svrhu, znaci nigdje je drugo nije koristio i na taj mail pocelali da mu stižu reklamni materijali iz BiH. Treba samo maršnuti i ove kad dođu.
Ma pusti ankete, bio pipis pa ništa se promijenilo nije. Prvo formirajte sve što treba po popisu, pa onda pravite ankete. Ako neko dodje do mene nek ponese 50 KM nema ništa dzabe ni u stare babe.
Mini popis za utvrđivanje populacionog salda nakon talasa masovnog iseljavanja kao i razlike prema popisu 2013. godine.
Statistika je tacna ali nije istinita.
od 60 000 domova 10 000 nema nikog, otisli za Njemacku
Zašto ne naprave anketu kako ovaj narod da preživi?
Nek prvo objave popis stanovništva iz 2013. god. pa ću rado saradjivati i u ovoj anketi.
Otisli smo u Njemacku!
Ovo ce odgovoarat Baketovi puleni sa primljenim direktivama