{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra počinje štrajk policije u ZDK-u

F
14.9.2011. u 14:12
0
1
Sutra počinje štrajk policije u ZDK-u
0
Sutra počinje štrajk policije u ZDK-u
Kantonalni odbor Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona donio je odluku o nastavljanju obustavljenog štrajka.
Kako je izjavio Elvedin Mioč, predsjednik Sindikata policije
MUPZDK-a, štrajk u svim organizacionim jedinicama ovog MUP-a, na području svih 12 općina počinje 15. septembra u 10 sati.

„Štrajk će početi mirnim okupljanjem uposlenika ispred sjedišta MUP-a i ispred svih policijskih uprava, odnosno stanica, uz obavljanje poslova i zadataka kako je to ranije dogovoreno. Ni slovo od Sporazuma koji je postignut 4. aprila kada je obustavljen štrajk Vlada nije ispoštovala. Vladu i poslanike u kantonalnoj skupštini smatrat ćemo odgovornom za narušavanje bezbjednosnog stanja jer za 14 mjeseci nisu uspjeli implementirati zakone koji se tiču policijskih službenika“, kaže Mioč.

Kao razloge za donošenje odluke o štrajku Sindikat policije
MUPZDK-a navodi nepoštivanje Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH i Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

„Tražimo izjednačavanje s kolegama u ostalim kantonima. Štrajk će trajati dok Skupština ne usvoji izmjene spomenutih zakona i dok ne donese otplatni plan izvršnih sudskih presuda po kojim je Vlada dužna oko 40 miliona KM, a samo prema policijskim službenicima oko 15 miliona KM“, rekao je Elvedin Mioč, predsjednik Sindikata policije MUPZDK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: