{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra otvaranje vreća sa 78 redovnih biračkih mjesta

F
13.10.2010. u 16:50
0
2
Sutra otvaranje vreća sa 78 redovnih biračkih mjesta
0
Sutra otvaranje vreća sa 78 redovnih biračkih mjesta
Foto: AP
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) donijela je danas zaključak o otvaranju vreća sa 78 redovnih biračkih mjesta s kojih nadležne općinske/gradske izborne komisije nisu dostavile obrasce s rezultatima izbora.
Posebna komisija će provesti postupak otvaranja vreća i izuzimanja zapisnika, izvoda iz Centralnog biračkog spiska i kopija obrazaca rezultata sa tih biračkih mjesta u prisustvu akreditovanih izbornih posmatrača, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Otvaranje vreća će biti obavljeno u četvrtak 14. oktobra u 10 sati u skladištu CIK-a BiH na Stupu.

CIKBiH je trenutno u postupku utvrđivanja izbornih rezultata, što podrazumjeva objedinjavanje glasova s redovnih biračkih mjesta, s biračkih mjesta gdje su glasali birači u odsustvu, glasova birača koji su glasali putem mobilnog tima, glasova birača koji su glasali putem pošte i u DKP-ima te glasova birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Iz Centralne izborne komisije BiH naglašavaju da je Sud BiH potvrdio njene odluke prema kojima je postupak opoziva načelnika u općinama Šekovići i Kalesija/Osmaci proveden u skladu sa zakonom.

Mandat načelnicima prestaje danom pravosnažnosti odluke Centralne izborne komisije BiH odnosno danom uručenja sudskog rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: