{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sutra odluka o priznanju nove vlasti u Libiji?

S
24.8.2011. u 16:49
0
22
Sutra odluka o priznanju nove vlasti u Libiji?
0
Predsjedništvo BiH nije danas donijelo odluku o priznanju Revolucionarnog savjeta Libije, ali bi to moglo učiniti sutra, nakon što dobije dovoljno informacija o trenutnim dešavanjima u toj zemlji i refleksiji cijele situacije na BiH, rekao je novinarima srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
Održana sjednica Predsjedništva BiH (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Održana sjednica Predsjedništva BiH (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)

Radmanović je nakon današnje sjednice rekao da Predsjedništvo trenutno još ne raspolaže svim potrebnim informacijama, ali da ih može imati već sutra, kada bi mogla biti održana posebna sjednica na kojoj bi se opredijelilo za priznanje nove libijske vlasti.

On smatra da je potrebno odmjeriti da li bi to što bi BiH priznala nove libijske vlasti bio korak ka miru ili to ne bi značilo ništa ukoliko to ne bi učinile velike države, kao i to da li situacija u Libiji vodi uspostavljanju demokratskih procesa u toj zemlji ili daljim podjelama protiv kojih je BiH.

Radmanović je informisao medije da je Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici priznalo Novi Sudan.

Sjednici Predsjedništva prisustvovao je i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić od koga je zatraženo da u roku od sedam dana dostavi informaciju o sudbini 11.000 tona eksplozivnih sredstava koje su, prema navodima u javnosti, nestale tokom uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava.

Nebojša Radmanović (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)

Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da Cikotić za sada ne raspolaže sa takvim informacijama.

Radmanović je najavio da će tokom sutrašnjih redovnih konsultacija Predsjedništvo BiH pokušati naći rješenje za Prijedlog budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011.

"U septembru bi već trebali imati Nacrt budžeta za 2012. godinu, a nemamo još ni ovogodišnji, i mislim da ćemo teško izaći iz ove situacije", ocijenio je on.

Radmanović je neprihvatljivim ocijenio to da Predsjedništvo ponovo preglasavanjem uputi Prijedlog budžeta u parlament, kao i to da Prijedlog budžeta ponovo bude vraćen Vijeću ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: