{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o smjenama Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića

S
22.10.2012. u 18:34
108
63
Sutra o smjenama Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića
108
Sutra o smjenama Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića
Zlatko Lagumdžija
Inicijativa Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH razrješenjem ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije predviđena je dnevnim redom sutrašnje sjednice ovog doma koji je medijima dostavljen iz Parlamentarne skupštine BiH.
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković rekao je danas novinarima nakon sjednice proširenog kolegijuma da će sutra neposredno pred početak sjednice, koja je zakazana za 10.00 sati, biti poznato da li će se ova inicijativa biti na dnevnom redu.

On je istakao da će Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu večeras odlučiti da li će prihvatiti da se ova inicijativa nađe na sutrašnjem zasjedanju Predstavničkog doma ili će biti tražena vanredna sjednica o Lagumdžijinoj smjeni.

O SNSD-ovoj inicijativi za Lagumdžijinu smjenu trebalo se raspravljati na sjednici koja je bila zakazana za 27. septembar, ali je ona odgođena zbog Lagumdžijinog puta u New York.

Sjednica koja je bila zakazana za 5. oktobar odgođena je nakon što su poslanici klubova SNSD-a i SDS-a obavijestili predsjedavajućeg Predstavničkog doma Božu Ljubića da nisu u mogućnosti da prisustvuju sjednici jer je zakazana bez dnevnog reda i u predvečerje Lokalnih izbora u BiH.

U obrazloženju inicijative navedeno je da je Lagumdžija prekršio Ustav i zakone BiH kada je Stalnoj misiji BiH pri UN izdao instrukciju da glasa za rezoluciju o Siriji u Generalnoj skupštini UN, iako o tome Predsjedništvo BiH nije zauzelo zvaničan stav.

Na dnevni red sutrašnje sjednice uvršten je i drugi krug glasanja o smjeni zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Bećirovića, koju je zatražio Klub poslanika SDA.

Pred poslanicima bi sutra trebalo da se nađu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: