Nastavak procesa
79

Sutra novo ročište u slučaju smrti Džene Gadžun, da li će biti izuzet član Sudskog vijeća

A. L.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović za smrt djevojčice Džene Gadžun bit će održano sutra u 10 sati.

Prošle sedmice ročište je prekinuto nakon što je advokat prvooptuženog Rožajca Alen Nakić tražio izuzeće člana Sudskog vijeća jer je kazao da su njih dvojica kumovi. Na sutrašnjem ročištu bit će poznata odluka Vijeća.

Podsjetimo, suđenje u slučaju smrti malene Džene Gadžun odgađa se sedmicama, pa je teško i prebrojati koje po redu je bilo prošlo odgađanje. Osim traženja izuzeća člana Vijeća, do sada su ročišta odgađana najčešće zbog bolesti nekog od optuženih ili članova Vijeća.

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.