BiH
0

Sutra mirni protest vozača-instruktora i auto škola FBiH

FENA
Savez kantonalnih udruženja vozača-instruktora će 18. decembra u 14.00 sati organizirati mirne proteste kroz grad Sarajevo. Osnovni razlog za organiziranje mirnih protesta je izražavanje neslaganja s dijelom zakonskih propisa i podzakonskih akata koji regulišu oblast auto škola, osposobljavanja i polaganja vozačkih ispita.

Predstavnici i članovi Saveza će vozilima napraviti krug kroz grad uz kratko zadržavanje na Marijin dvoru. Okupljanje vozača instruktora iz Federacije BiH kao i predstavnika iz Republike Srpske počet će u 13.00 sati na parkingu u ulici Avde Ćuka a u 14.00 sati vozilima će krenuti s parkinga, izaći na ulicu Lukavička cesta i voziti prema centru grada ulicama Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne do raskrnice s ulicom Vrbanja.

Kolona će se tu zadržati 30 minuta a zatim nastaviti s kretanjem ulicama Hiseta, Radićeva, Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Lukavičkom cestom odakle će se i vratiti na polazno mjesto.

Savez još uvijek nije dobio odobrenje od Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo za obustavljanje saobraćaja u toku protesta, iako su zahtjev poslali 13. decemra te ponovo 16. decembra.

Ukoliko ni sutra ne dobiju nikakav odgovor napravit će protestni krug u redovnom režimu saobraćaja za koji im nije potrebno odobrenje Ministarstva, saopćeno je iz Saveza.