|

Sutra mirni protest vozača-instruktora i auto škola FBiH

Sutra mirni protest vozača-instruktora i auto škola FBiH
0
F
FENA
17.12.2007. u 19:27
0
komentara
0

dijeljenja
Sutra mirni protest vozača-instruktora i auto škola FBiH
Savez kantonalnih udruženja vozača-instruktora će 18. decembra u 14.00 sati organizirati mirne proteste kroz grad Sarajevo. Osnovni razlog za organiziranje mirnih protesta je izražavanje neslaganja s dijelom zakonskih propisa i podzakonskih akata koji regulišu oblast auto škola, osposobljavanja i polaganja vozačkih ispita.
Predstavnici i članovi Saveza će vozilima napraviti krug kroz grad uz kratko zadržavanje na Marijin dvoru. Okupljanje vozača instruktora iz Federacije BiH kao i predstavnika iz Republike Srpske počet će u 13.00 sati na parkingu u ulici Avde Ćuka a u 14.00 sati vozilima će krenuti s parkinga, izaći na ulicu Lukavička cesta i voziti prema centru grada ulicama Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne do raskrnice s ulicom Vrbanja.

Kolona će se tu zadržati 30 minuta a zatim nastaviti s kretanjem ulicama Hiseta, Radićeva, Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Lukavičkom cestom odakle će se i vratiti na polazno mjesto.

Savez još uvijek nije dobio odobrenje od Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo za obustavljanje saobraćaja u toku protesta, iako su zahtjev poslali 13. decemra te ponovo 16. decembra.

Ukoliko ni sutra ne dobiju nikakav odgovor napravit će protestni krug u redovnom režimu saobraćaja za koji im nije potrebno odobrenje Ministarstva, saopćeno je iz Saveza.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.