BiH
0

Sutra dodjela diploma za 21 polaznika Londonske škole za odnose s javnošću

FENA
Svečana dodjela diploma za 21 polaznika koji su uspješno završili edukaciju prema programu Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR) bit će upriličena sutra u Sarajevu.

Predstavnici općina Novo Sarajevo, Novi Grad, Vogošća, Trnovo FBiH, Kreševo, Kiseljak, Hadžići, Fojnica, Ilidža, Visoko, Vareš, Pale, Foča-Ustikolina, Istočna Ilidža, Rogatica, Sokolac, Istočni Stari Grad, Pale Prača, Trnovo RS, Goražde, te Grada Sarajevo stekli su međunarodno priznate strukovne diplome iz oblasti odnosa s javnošću.

Tokom dvomjesečne edukacije polaznici su imali priliku da se upoznaju o oblastima, kao što su interno komuniciranje, krizno komuniciranje, odnosi s medijima, priprema događaja, vještine prezentacije, te putem pismenog ispita provjere stečena znanja iz ovih oblasti.

Kako je saopćeno iz LSPR-a, cilj projekta bio je podići opći nivo znanja zaposlenih u službama za odnose s javnošću lokalnih zajednica sarajevske makroregije, kako bi osigurali vještine i sredstva koja će im omogućiti da bolje i jasnije pošalju svoju poruku medijima, vladinim i međunarodnim institucijama, te na najbolji način predstave javnosti aktivnosti koje realiziraju.

London School of Public Relations (LSPR) osnovana je 1992. godine i dio je medijske grupe David Game, koja nudi edukaciju na području medija, uključujući izdavaštvo, novinarstvo, fotografiju i informacijsku tehnologiju.

Nakon uspješne izvedbe škole u Velikoj Britaniji, Londonska škola za odnose s javnošću postepeno je osvajala i druge države te je u kratkom vremenu postala međunarodna, stručna edukacijska institucija pod imenom PR education worldwide.

U edukacijsku mrežu uključene su: Velika Britanija, SAD, Rusija, Turska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Poljska, Indija, Latvija te Bosna i Hercegovina, a od prošle godine i Srbija i Crna Gora, te Makedonija.