BiH
11

Sutkinja Miletić suspendovana do okončanja istrage

Piše: E. F.
Sutkinja Azra Miletić (Foto: Oslobođenje)
Sutkinja Azra Miletić (Foto: Oslobođenje)
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV) suspendovalo je sutkinju Suda BiH Azru Miletić do okončanje istrage koja je protiv nje pokrenuta zbog sumnje da je primila mito.

Odluka koju je donijela Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a stupa na snagu sutra, 28. februara.

"Protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji u roku tri dana od dana prijema odluke. Žalba ne odlaže izvršenje odluke”, saopštili su iz VSTV-a.

Podsjećamo, sutkinja Miletić je prije dva dana uhapšena zajedno sa optuženima Ramom Brkićem i Sendaom Šabićem, a zbog sumnje da je primila mito od optuženika kako bi im izrekla što manju kaznu.

Podsjećamo, protiv Brkića i Šabića se u Sudu BiH vodi ponovljeni postupak nakon poništenja prvostepene presude prema kojoj je Ramo Brkić, biši policijski komesar USK-a osuđen na 11 godina zatvora dok je Šabić dobio 10 godina zatvora.

Dokazni postupak okončan je pred apelacionim vijećem kojim predsjedava Miletićeva, neposredno pred hapšenje osumnjičenih. Očekivalo se izricanje presude u ovom predmetu.

Kako se moglo čuti, sutkinja Miletić je od optuženika tražila mito od 100.000 KM, a navodno je već bila preuzela jedan dio novca.