{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret u Beogradu: Inzko će Dačića upoznati sa situacijom u BiH

S
28.5.2013. u 12:15
0
5
Susret u Beogradu: Inzko će Dačića upoznati sa situacijom u BiH
0
Susret u Beogradu: Inzko će Dačića upoznati sa situacijom u BiH
Ivica Dačić (Foto: AFP)
Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa visokim predstavnikom BiH Valentinom Inzkom, koji će ga upoznati sa trenutnom situacijom u BiH.
Na početku razgovora Inzko je pokazao Dačiću novine iz BiH, navodeći da je premijer Srbije gotovo svaki dan tema štampe u BiH.

Prema ranijoj najavi iz OHR-a, Inzko će upoznati Dačića sa situacijom u BiH u svjetlu njegovog nedavnog obraćanja pred Vijećem sigurnosti UN i sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira održane prošle sedmice u Sarajevu.

Tokom sastanaka Inzko će izraziti zabrinutost zbog neuspjeha vodećih političkih lidera i institucija BiH da ispune uslove potrebne za integraciju u euroatlantske strukture, što bi omogućilo napredak.

"Taj neuspjeh predstavlja jasan kontrast pomacima ostvarenim u susjednim zemljama, gdje su politički lideri pokazali jasnu spremnost da vode procese naprijed", navodi se u saopštenju OHR-a.

Inzko će pozdraviti i izraženu spremnost zvaničnika Srbije da rade na daljem razvijanju saradnje u regionu, a posebno sa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: