|

Susret Izetbegović-Schulz: Vrata EU otvorena za BiH

Susret Izetbegović-Schulz: Vrata EU otvorena za BiH
0
F
FENA
21.3.2012. u 14:19
4
komentara
0

dijeljenja
Susret Izetbegović-Schulz: Vrata EU otvorena za BiH Bakir Izetbegović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Briselu s predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Schulzom.
Ovo je Izetbegovićeva prva zvanična posjeta otkako je preuzeo predsjedavanje Predsjedništvom BiH, a kojom je želio istaći opredijeljenost BiH ka evropskom putu.

" Izetbegović je upoznao Schulza o najnovijim dešavanjima u BiH vezanim za formiranje Vijeća ministara, o usvajanju bitnih reformskih zakona kao i Globalnog fiskalnog okvira te izrazio čvrstu opredijeljenost za implementiranje presude "Sejdić-Finci", saznaje Fena iz Brisela.

Također, Izetbegović je potcrtao da u BiH postoji snažan konsenzus svih relevantnih političkih faktora o integraciji u EU.

Izetbegović se založio za direktniju i intenzivniju komunikaciju s ključnim ljudima u EU i Briselu, a što je Schulz pozdravio.

Schulz je ponovio da su vrata EU širom otvorena za BiH.

U nastavku posjete Briselu, Izetbegović će se sastati i s komesarom EU za proširenje Štefanom Fuleom, predsjednikom Evropske komisije Joseom Manuelom Barrosom te visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu situaciju Catherine Ashton.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...