BiH
1

Susret Izetbegović-Cormack: Što prije formirati vlast na svim nivoima

Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu SAD-a u BiH Maureen E. Cormack.

Izetbegović je ambasadorici Cormack zaželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i čestitao preuzimanje dužnosti, izrazivši čvrsto uvjerenje da će bilateralni odnosi i saradnja BiH i SAD-a nastaviti dalje da jačaju tokom njenog mandata u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj i socijalnoekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, procesu formiranja novoizabrane vlasti i njenim programskim ciljevima za mandatni period, te o obnovljenom pristupu Evropske unije prema Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su se složili da je potrebno što brže okončati proces formiranja novoizabranih vlasti na svim nivoima, te da djelovanje institucija svih nivoa vlasti u predstojećem periodu mora biti prioritetno usmjereno na provedbu reformskih mjera koje će osigurati ekonomsku stabilnost, privredni razvoj, stvaranje novih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti bh. ekonomije, poboljšanje poslovne klime i snažan dotok stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasadorica Cormack je ovom prilikom potvrdila da će SAD-e nastaviti da pružaju snažnu podršku Bosni i Hercegovini u provođenju svih reformi neophodnih kako bi se podstaknuo ekonomski i socijalni razvoj, te osiguralo brže napredovanje naše zemlje u procesu evroatlantskih integracija.