{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Halilovića i državne tajnice Maroka Latife Akharbach

F
6.1.2010. u 17:20
0
15
Susret Halilovića i državne tajnice Maroka Latife Akharbach
0
Susret Halilovića i državne tajnice Maroka Latife Akharbach
Safet Halilović
Kraljevina Maroko spremna je podržati Bosnu i Hercegovinu u njenom nastojanju da osigura kreditna sredstva za rješavanje pitanja povratka, kazala je državna tajnica za vanjske poslove i međunarodnu saradnju Maroka Latifa Akharbach tokom današnjeg susreta u Sarajevu s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Safetom Halilovićem.
Ministar Halilović upoznao je ministricu Akharbach o stanju u oblasti povratka i namjeri BiH da, uz budžetska sredstva, putem kredita osigura 400 miliona KM kako bi do 2014. godine omogućili svim izbjeglicama i raseljenim osobama koje to žele da se vrate u svoje domove, saopćeno je iz ministrovog kabineta.

Sagovornici su razmijenili informacije o stanju ljudskih prava u ovim dvjema zemljama te konstatirali kako bi obostrano bila korisna saradnja u ovoj oblasti.

Ministrica Akharbach je posebno istaknula pozitivna iskustva Kraljevine Maroko u oblasti tranzicijske pravde, slobode medija i zaštiti prava žena.

Današnji susret ocijenjen je veoma korisnim i inicijalnim za buduću saradnju, ne samo u oblasti ljudskih prava i povratka nego i u oblasti turizma, poljoprivrede, obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: