Sarajevo
0

Susret federalnog ministra okoliša i moldavskog resornog ministra

FENA
Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg primit će danas u Sarajevu u radni posjet visoko izaslanstvo Republike Moldavije s ministrom okoliša Gheorgeom Salaruom na čelu, saopćeno je iz ureda ministra Hercega.

Tema ovog sastanka bit će prezentiranje pozitivnih pomaka ostvarenih realizacijom prve faze projekta “Upravljanje čvrstim otpadom”, koja je i usprkos ekonomskoj krizi uspješno završena prije roka, te ulaska u drugu fazu. Dosadašnji rad i iskustva u implementaciji projekata Svjetske banke, Federalno ministarstvo okoliša i turizma prenijet će predstavnicima Republike Moldavije.

"Također, osvojena nagrada Federalnog ministarstva okoliša i turizma na međunarodnom natjecanju Svjetske banke pod nazivom 'Unapređenje života ljudi' u regiji Europe i centralne Azije, predstavlja priznanje uspješnosti u implementaciji projekta i impresivnih rezultata koje je do sada postiglo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, zbog čega je baš BiH preporučena od Svjetske banke kao primjer koji treba slijediti".

Izjave za medije su u 11.15 sati.