{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Alkalaj - Stubb

F
24.9.2008. u 18:11
0
1
Susret Alkalaj - Stubb
0
Susret Alkalaj - Stubb
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj se susreo u New Yorku sa ministrom vanjskih poslova Finske Alexanderom Stubbom na marginama 63. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, saopćeno je iz MVPBiH.
Ministar Alkalaj je upoznao sagovornika o poduzetim aktivnostima na ispunjavanju prioriteta i obaveza u procesu evropskih integracija, te istakao značaj otvaranja dijaloga o liberazaciji viznog režima, kao pretpostavku za veću mobilnost građana BiH i lakšu saradnju privrednika iz BiH i EU.

Osvrnuvši se na podršku koju je Finska pružila Bosni i Hercegovine u procesu evropskih integracija i potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ministar Stubb se interesovao za aktivnosti koje BiH poduzima nakon potpisivanja Sporazuma, te o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

Ministar Stubb je posebnu pažnju u razgovoru posvetio predsjedavanju Finske OSCE-om, te očekivanjima koja ima od ministarskog sastanka koji će se održati krajem ove godine u Helsinkiju.

Razgovarano je o saradnji dvije države u okviru sistema UN-a, te je ministar Alkalaj upoznao ministra Stubba da se naša država kandidirala za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a za period 2010-2011. godine.

Ministar Alkalaj je pozvao ministra Stubba u zvaničnu posjetu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: