BiH
683

Sunčan i topao posljednji oktobarski vikend, temperature do 20 stepeni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Bosni i Hercegovini će tokom vikenda biti dosta sunčanih perioda, a temperaturu će se mjeriti od od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a na jugu i do 20. Jutros su minusi zabilježeni u Han Pijesku -3 i na Ivan Sedlu -1 stepen.

U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i postepeno povećanje oblačnosti sa sjevera, a u Hercegovini će biti pretežno vedro. Vjetar u Bosni će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature će biti od 10 do 16, na jugu od 17 do 20 °C.

U Sarajevu nakon sunčanog jutra će doći do postepenog naoblačenja sa dnevnom temperaturom oko 13°C.

Sutra će u Hercegovini veći dio dana biti sunčano, a poslije podne će doći do postupnog povećanje oblačnosti. U Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme, koje će se tokom dana smanjiti, a ponegdje može pasti i malo kišei.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje od 17 do 20 stupnjeva.

Početak naredne sedmice će obilježiti oblačno vrijeme, ali će i dalje biti veoma toplo, neuobičajno za ovo doba godine. U ponedjeljak će jutarnja temperatura zraka biti uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegoivni biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje od 15 do 18 stepeni.