Nabili mačku na ogradu
0

Suljkanović osudio vandalski čin prema Sefer-begovoj džamiji

SRNA
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović oštro je osudio vandalski čin prema Sefer-begovoj džamiji u Banjoj Luci, koji se desio prošlog vikenda, ističući da je vrijeme da se nadležne institucije odlučnije suprostave počiniocima ovakvih djela.

"Nevjerovatno je da harem ove džamije, koji je pod zaštitom države, nije obezbijeđen video nadzorom, iako je to zakonski propisano i za to su nadležni resorno ministarstvo i gradska vlast", istakao je Suljkanović tokom današnje posjete ovoj džamiji.

U saopštenju iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske Suljkanović poručuje da se ovo pitanje mora preispitati i pronaći krivac zašto to još nije učinjeno. 

"Posebno me brine činjenica da je ova džamija do sada više od 50 puta bila na meti vandala, a da je samo dva posto slučajeva riješeno", istakao je Suljkanović.

On je naglasio da će se lično založiti da ovaj nacionalni spomenik iz 1618. godine bude zaštićen, da se ovakvi slučajevi više ne smiju dešavati, a da se počinioci ovih djela privedu pred lice pravde.

Ovaj vandalski čin ranije su osudile i gradske vlasti Banje Luke, sa apelom na istražne organe da u što kraćem roku pronađu izvršioce ovog gnusnog djela, kako bi bili adekvatno kažnjeni.

U noći između subote i nedelje nepoznati počinilac ili više njih, nabio je mačku na ogradu Sefer-begove džamije u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.