|

Suljagić: Direktnu krivicu za odbijanje revizije presude snosi Bakir Izetbegović

Suljagić: Direktnu krivicu za odbijanje revizije presude snosi Bakir Izetbegović
551
Piše: Er. M.
9.3.2017. u 14:59
226
komentara
551

dijeljenja
Suljagić: Direktnu krivicu za odbijanje revizije presude snosi Bakir Izetbegović Emir Suljagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor Političkog vijeća "Građanskog saveza" Emir Suljagić kazao je da direktnu krivicu za odbijanje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije snosi član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.
On je kazao da je odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu "historijski šamar povlađivanja politici HDZ-a BiH od SDA".

"Odluka je odbijena iz tehničkih razloga jer Predsjedništvo BiH nije moglo da je donese. Red je da građane BiH podsjetimo da Predsjedništvo BiH nije moglo da donese odluku, ne zbog Mladena Ivanića već zbog Dragana Čovića. Njegova suzdržanost bila je nož u leđa državi i žrtvama agresije na BiH", rekao je Suljagić za Klix.ba.

Istakao je da je ovo dokaz da SDA "ne zna i nikada nije ni znala voditi državu te da će ova stranka uvijek između države i stranke izabrati političku stranku".

"Ovo je dokaz da smo mi iz Građanskog saveza imali puno pravo da Izetbegović i ljudi oko njega isturaju žrtve ispred sebe da bi sakrili kriminalni nemar i nerad u proteklih deset godina", kazao je Suljagić.

Zaključio je da je skup u sarajevskoj Vijećnici koji je organizovao Izetbegović "najniža tačka na koju je pao narod BiH od sporazuma Cvjetković-Maček".

"Krivica za ovo je na leđima Izetbegovića i SDA, a Dragan Čović se upisao na istu stranu historije na kojoj stoji ime Mate Bobana", rekao je Suljagić.
Prijavi grešku


Komentari (226)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...