BiH
366

Sulejman Haljevac Memo: Mladima ću dati prostora da nešto naprave

Piše: Š. B.
Sulejman Haljevac Memo
Sulejman Haljevac Memo
Prema dosad izbrojanim glasovima na lokalnim izborima, akademski slikar Sulejman Haljevac Memo sa 378 glasova drugi je najbolje rangirani kandidat SBB-a za vijećnika u Općinskom vijeću Centar.

Haljevac je za Klix.ba kazao kako je iznenađen izlaznošću na izbore u svojoj općini te je, iako se nadao većem broju glasova, oduševljen rezultatom koji je ostvario.

Memo kaže kako će svoj angažman u Općinskom vijeću Centar posvetiti mladim ljudima te će biti neko ko će uvijek biti dostupan svima.

"Ovo je pobjeda mladosti. Mladi su me podržali i ja ću biti tu za njih. Stavio sam svoj broj na Facebook profil i svi će me moći kontaktirati kad žele", rekao je Memo.

Borit će se, kaže, za mlade ljude koji se bave kulturom i sportom i on će predstavljati nekoga kome će se omladina uvijek moći obratiti i tražiti prostor da nešto naprave.

Memo je dobio veliku podršku iz općine Centar te će uraditi sve kako bi je opravdao.

Nije štedio riječi ni za svoje kolege koji su na izborima ostvarili dobre rezultate i drago mu je, pogotovo zbog činjenice da se radi o ljudima koji su mladi.

Haljevac kaže da već ima spremnih 67 inicijativa koje će pokrenuti u Vijeću, a neke od njih su i povećanje budžeta predviđenog za sufinansiranje ideja mladih ljudi. Kaže da je dobar čovjek, ali i da je dobio dosta kritika vezanih za njegov politički angažman.

"Za dobrim konjem se uvijek dizala prašina. Ja ću biti konj, ali u službi naroda i dat ću posljednji atom snage kako bih se izborio za svoju i za svu djecu ovog grada", dodaje Haljevac.

Svjestan je i kako postoji veliki broj ljudi koji žive na rubu egzistencije te kako se u Sarajevu, centru Evrope, ne bi trebale događati situacije kao što je pucanje vodovodnih cijevi te pojava zmija i štakora u frekventnim gradskim naseljima.

"Radit ćemo pozitivne stvari, nećemo šupljirati. Ljudima je svakako dosta šuplje priče", zaključuje Haljevac.