BiH
122

Šuhret Fazlić: Grad Bihać je poklonio stan Džananu Musi, a nije ga platio

Piše: M. Ć.
Šuhret Fazlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šuhret Fazlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnja sjednica Gradskog vijeća Bihaća bila je po mnogočemu zanimljiva, a neke interesantne podatke je iznio gradonačelnik Šuhret Fazlić. Između ostalog, on je naveo da stan koji je Grad Bihać poklonio našem poznatom reprezentativcu u košarci i rođenom Bišćaninu Džananu Musi, uopće nije plaćen.

Da je Grad Bihać u veoma teškoj financijskoj situaciji odavno je već poznato. Neke od razloga koji su doveli do toga da Grad bude dužan više od 50 miliona KM, iznio je danas novoizabrani gradonačelnik Šuhret Fazlić.

"Dali smo stan Džananu Musi vrijedan 60.000 KM, ali nismo ga platili. Kupili smo tri Passata za 120.000 KM, ali nismo ih platili. Dali smo stipendije studentima, ali nismo ih platili godinu i po dana. Odobrili smo da se majkama porodiljama isplate naknade, ali dužni smo godinu i po dana i po tom osnovu. Dogovorili smo prevoz za sve učenike, ali nismo ga plaćali. Planirali smo svašta da financiramo, ali nismo ništa plaćali. Sve se nakupilo i ja sada moram biti fin i objasniti ljudima da, iako imaju pravo na to, para nema", kazao je Fazlić, koji je najavio da će u narednom periodu morati provesti neke nepopularne mjere, kako bi se izbjegao financijski kolaps Bihaća.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjećamo, ključeve 58-kvadratnog stana koji se nalazi u novoizgrađenoj zgradi u naselju Ceravci, Džananu Musi je uručio Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća, zbog izuzetnih sportskih uspjeha i promocije Grada Bihaća.