Košarka
1.7k

Džananu Musi u Bihaću uručeni ključevi novog stana

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U Bihaću su danas uručeni ključevi novog stana kadetskom reprezentativcu BiH, najboljem igraču Evropskog prvenstva u košarci za kadete koje se prošle godine odigralo u Litvaniji i rođenom Bišćaninu Džananu Musi, zbog izuzetnih sportskih uspjeha i promociji Grada Bihaća.

Ključeve 58-kvadratnog stana koji se nalazi u novoizgrađenoj zgradi u naselju Ceravci, Džananu je uručio Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

"Džanan je bio najbolji igrač evropskog prvenstva i osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu i mi tu nismo imali nikakvu dilemu. Džanan je već danas ambasador ovog grada sa svojih svega 16 godina", kazao je Galijašević.

Naš mladi košarkaš nije krio zadovoljstvo zbog poklona i ukazanog povjerenja.

"Mislim da će mi ovaj poklon i stan biti samo dodatni stimulans i motiv da i dalje radim i ja ću u naredih 10-15 godina to znati jako cijeniti i znati vratiti ovom gradu", istakao je Musa.

Podsjećamo, Džanan Musa je sa kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine učestvovao na Evropskom prvenstvu u košarci, održanom u avgustu 2015. u Litvaniji, gdje je naša zemlja osvojila zlatnu medalju, a Musa proglašen najkorisnijim igračem prvenstva. Ujedno je bio i najbolji strijelac prvenstva sa 23 poena po utakmici.

Musa je rođen 8. maja 1999. u Bihaću, a košarku je počeo igrati u dobi od 7 godina. S visinom od 203 cm i težinom od 90 kg igra na poziciji krilnog beka i smatra se jednim od najtalentiranijih mladih evropskih košarkaša i jednim od najboljih košarkaša svoje generacije na međunarodnom planu.