Optužen da je silovao dječaka
0

Sudski vještak: Gazić je bio uračunljiv

FENA
Kantonalni sud Mostar (Foto: Arhiv)
Kantonalni sud Mostar (Foto: Arhiv)
Na mostarskom Kantonalnom sudu danas je nastavljeno suđenje u predmetu protiv optuženog Sabahudina Gazića (43) iz Bugojna za kazneno djelovanje silovanja.

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Mostar, optuženom Gaziću se stavlja na teret da je početkom oktobra prošle godine u mostarskom naselju Bijeli Brijeg silovao i pretukao 14-godišnjeg dječaka.

Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudija Hamo Kebo, saslušalo je danas sudskog vještaka, neuropsihijatra Fahru Puzića, koji je svjedočio na okolnosti o Gazićevom psihičkom profilu te shvatanja kaznenog djela koje je počinio.

Iz iskaza neuropsihijatra moglo se zaključiti da je Gazić kritičnog dana bio uračunljiv, te da se radi o jednom tipičnoj i normalnoj osobi koja pokazuje trajna apatična stanja.

Braniteljica Irena Pehar je u završnoj riječi uputila isprike majci maloljetnog oštećenog dječaka, istovremeno je kritikujući da je dopustila djetetu da se nalazi s nepoznatom osobom.

Podsjećamo, Sudsko vijeće je saslušalo 7. februara ove godine maloljetnog dječaka u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad, kao i majku oštećenog dječaka.

Također, saslušani su vještaci na okolnosti nastalih povreda i pronađenih bioloških tragova na tijelu i odjeći maloljetnog dječaka.

Sudsko vijeće bi trebalo donijeti presudu 21. februara ove godine u 11 sati.